4 φυσικοί τρόποι για να προστατέψετε τα φυτά σας

Σας αρέσει να γεμίζετε το χώρο σας με φυτά αλλά δεν ξέρετε πώς να τα διατηρήσετε για περισσότερο καιρό; Ευτυχώς υπάρχουν πάρα πολλοί απλοί και φυσικοί τρόποι για να κρατήσετε τα φυτά εσωτερικών χώρων υγιή.

Πολλοί κηπουροί χρησιμοποιούν καφέ για να βοηθήσουν το φυτό να θρέψει αλλά και για να σκοτώσουν ζιζάνια και άλλους παθογόνους παράγοντες. Ο καφές περιέχει μια καλή ποσότητα καλίου και μαγνησίου, τα οποία είναι ότι πρέπει για την ανάπτυξη των φυτών. Ανακατέψτε ίσα μέρη νερού με καφέ και ποτίστε με αυτό τα φυτά σας κυρίως φτέρες, τριαντάφυλλα και αλόη. Δοκιμάστε αρωματικό καφέ για έξτρα άρωμα.

Το πράσινο τσάι θα αυξήσει ελαφρώς την οξύτητα του χώματος ακριβώς όπως ο καφές. Το πράσινο τσάι αυξάνει επίσης τα επίπεδα των θρεπτικών ουσιών στο χώμα και βελτιώνει την οξυγόνωση, η οποία βοηθά τις ρίζες να αναπτύσσονται. Μπορείτε να προσθέσετε φύλλα τσαγιού στο χώμα σας ή ένα φλιτζάνι τσαγιού, αφού κρυώσει στο νερό που θα ποτίσετε τα φυτά σας.

Το αλάτι είναι πλούσιο σε μαγνήσιο και σε θειικό , δύο μέταλλα που μαζί παρέχουν απίστευτη τροφή για τα φυτά, επιτρέποντας τους να μεγαλώνουν, να πρασινίζουν και να ζουν περισσότερο. Μπορείτε να ποτίσετε τα φυτά δύο φορές το μήνα με 1 κουταλιά της σούπας αλάτι διαλυμένο σε 1 λίτρο νερό ή απλά να ρίξετε μερικούς κόκκους αλατιού στο χώμα.

Το κέλυφος των αυγών είναι πλούσιο σε ασβέστιο, το οποίο είναι απαραίτητο στα φυτά για να αναπτύξουν μια ισχυρή κυτταρική δομή. Μπορείτε να χτυπήστε το κέλυφος αυγών στο μίξερ μέχρι να γίνει σκόνη και να την ανακατέψετε στο χώμα ή απλά να την αναμείξετε με νερό και να ποτίσετε τα φυτά σας.

About the author

Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά που αγγίζουν το τέλειο.

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.