5 εύκολες συνταγές με μήλα

Μαζί με το φθινόπωρο κάνει την εμφάνιση του και το μήλο. Ένα φρούτο που μπορείς να δημιουργήσεις πραγματικά μαζί του. Είναι ένα από τα καλύτερα σνακ, εύκολο στην μεταφορά τους και εύκολο να το φας, το χρησιμοποιείς τόσο στη μαγειρική όσο και στη ζαχαροπλαστική.

Φυσικά δεν παύει να είναι ένα από τα πιο ευεργετικά φρούτα μιας και ένα μήλο την ημέρα κάνει πέρα τη χοληστερίνη, την πίεση, την υπεργλυκαιμία, τις καρδιοπάθειες ,την όρεξη, τον καρκίνο, τους ιούς…

Tο μήλο είναι πλούσιο σε βιταμίνες, διαιτητικές ίνες, μεταλλικά στοιχεία. Περιέχει ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, κάλιο, βιταμίνη C, βιταμίνη A, φολικό οξύ, βιοτίνη, μηλικό οξύ.

Παρακάτω θα βρείτε 5 διαφορετικές και εύκολες συνταγές με μήλα.

Πίτσα με μήλα

Ζύμη για πίτσα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/2 φλιτζάνι σιρόπι καραμέλας
2 μήλα ξεφλουδισμένα και κομμένα και λεπτές φέτες
1/4 του φλιτζανιού ψιλοκομμένα αμύγδαλα
3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Απλώνεται τη ζύμη σας σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Σε μια κατσαρόλα, λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα μήλα μόνο μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν, περίπου για 5 λεπτά. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα και μαγειρεύουμε μέχρι τα μήλα να μαλακώσουν και να ροδίσουν, περίπου 5-7 λεπτά ακόμα.
Τοποθετήστε τα μήλα ομοιόμορφα πάνω στη ζύμη. Περιχύστε με το σιρόπι καραμέλας και πασπαλίστε με τα αμύγδαλα. Ψήστε για 12 έως 15 λεπτά.
Κοσκινίστε τη ζάχαρη άχνη.

Μήλα με βρώμη

Υλικά:

1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
2 μήλα
Λίγο βούτυρο
1 1/4 φλιτζάνια γάλα

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα ανακατεύουμε τη βρώμη με το γάλα. Μαγειρεύουμε για 7-9 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι η βρώμη να γίνει τρυφερή και έχει απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος του γάλακτος. Αν η βρώμη είναι πολύ ξηρή και κολλώδης προσθέτουμε επιπλέον γάλα. Σε ένα μπολ λιώνουμε το καθαρισμένο μήλο με ένα πιρούνι και το ανακατεύουμε με βούτυρο. Περιχύνουμε από πάνω τη βρώμη και σερβίρουμε αμέσως.

Muffins με μήλο και λεμόνι

Υλικά:

4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας φλούδα λεμονιού, τριμμένη
Λίγο αλάτι
2 αυγά
1 μήλο
1 φλιτζάνι άπαχο γάλα
10 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια αλεύρι

Εκτέλεση: p>

Ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μπολ. Κόψτε το μήλο και ανακατέψτε με το αλεύρι, στη συνέχεια ρίξτε και τη ζάχαρη. Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο, το λεμόνι, τα αυγά και το γάλα μαζί και περιχύστε το στο αλεύρι. Σε ένα βουτυρωμένο ταψί για muffin περιχύνουμε το υλικό μας.
Ανακατέψτε κανέλα με ζάχαρη και πασπαλίστε την κορυφή. Ψήστε στους 180οC βαθμούς για 15 λεπτά.

Cookies με μήλο και καρύδια

Υλικά:

1/3 φλιτζάνι βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
1 αυγό
3 κουταλιές της σούπας γάλα
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι
1/4 φλιτζάνι σταφίδες
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 1/2 φλιτζάνια μήλα κομμένα σε κύβους
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέστε το αυγό. Στη συνέχεια το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο.
Ανακατεύετε τις σταφίδες και καρύδια με το γάλα, στη συνέχεια, προσθέστε και τα μήλα και ρίξτε τα στο μείγμα. Πλάστε τα σε μπισκότα τοποθετήστε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήστε για 10-12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Βιεννέζικη Μηλόπιτα

Υλικά:

1 κιλό μήλα
ξύσμα από 1/2 λεμόνι
1/2 φλιτζάνι σταφίδες
4 φύλλα για πίτα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα ασπρισμένα αμύγδαλα
2/3 φλιτζάνι φρέσκα ψίχουλα ψωμιού
3 κουταλιές της σούπας σκούρο ρούμι
ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Βουτυρώστε ένα μεγάλο ταψί. Κόψτε τα μήλα σε κύβους. Ανακατέψτε σε ένα μπολ τις σταφίδες, τη ζάχαρη, τα αμύγδαλα, το ρούμι, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού.

Τοποθετήστε ένα φύλλο κρούστας στο ταψί και περάστε το με το λιωμένο βούτυρο. Επαναλάβετε με τα μισά φύλλα. Ρίξτε μέσα την γέμιση και σκεπάστε με τα υπόλοιπα φύλλα. Προσέξτε να κλείσετε καλά τις άκρες έτσι ώστε να μην διαφύγει η γέμιση. Ψήστε για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Αφήστε την να κρυώσει στο ταψί. Κοσκινίστε με ζάχαρη άχνη.

About the author

Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά που αγγίζουν το τέλειο.

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.