5 λάθη στην εφαρμογή σκιάς

Η σκιά ματιών είναι ένα από τα πιο δημοφιλή προϊόντα του νεσεσέρ μας. Πρόκειται για το μαγικό εργαλείο το οποίο καμουφλάρει ή αναδεικνύει το σχήμα των ματιών μας, κάνει το βλέμμα μας πιο έντονο και δίνει pop πινελιές σε έναν πιο ήρεμο καμβά, αυτόν του προσώπου μας.

Όπως σε όλα τα πράγματα στη ζωή, έτσι κι εδώ όμως, συναντάμε δυσκολίες. Η εφαρμογή της σκιάς δεν είναι ό,τι πιο εύκολο, από τη στιγμή που την εφαρμόζουμε λίγο πιο συνειδητοποιημένα, έτσι ώστε να πετύχουμε κοψίματα, βαθουλώματα και γωνίες στο σχήμα των ματιών μας. Δε μπορούμε να βασιζόμαστε μονίμως στη μάσκαρα, πως αυτή θα κάνει όλη τη δουλειά! Ας δούμε λοιπόν ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όταν απλώνουμε σκιά ματιών και στο εξής ας τα αποφεύγουμε.

Λάθη στην εφαρμογή σκιάς:

1. Μην εφαρμόζετε τη σκιά ματιών, με τα μικρά πινελάκια που βλέπετε να υπάρχουν μέσα στη συσκευασία. Όσο βολικά κι αν είναι. Ο λόγος; Το σφουγγαράκι τους εφαρμόζει στο μάτι σας όλη την ποσότητα σκιάς με το πρώτο άγγιγμα, με αποτέλεσμα να μην απλώνεται στο βλέφαρο ισομερώς και να μην μπορείτε να κάνετε το γνωστό “blend”, το ντεγκραντάρισμα-σβήσιμο δηλαδή της σκιάς. Ένα τριχωτό πινέλο αποτελεί την ιδανική λύση.

2. Το ντεγκραντάρισμα της σκιάς στο άνω βλέφαρο, είναι εξίσου σημαντικό με το contouring του προσώπου. Σκληρές και έντονες γραμμές, ή ίδια ποσότητα σκιάς σε όλο το βλέφαρο κάνει τα πράγματα πολύ φλατ. Με το τριχωτό πινέλο, αναμίξετε απαλά τη μια σκιά με την άλλη, δημιουργήστε πιο σκούρα κοψίματα στην περιοχή του κοκκάλου και το μάτι σας θα αναδειχτεί πολύ περισσότερο.

3. Μην απλώνετε concealer πριν βάλετε τη σκιά. Ο λόγος είναι προφανής. Η σκιά -ιδιαίτερα αν είναι σε μορφή σκόνης- “πέφτει” πάνω στο πρόσωπο σας και δημιουργεί λεκέδες.

4. Μην τοποθετείτε μεγάλη ποσότητα σκιάς στο κάτω βλέφαρο. Σαν αποτέλεσμα, το μάτι δείχνει να βαραίνει και το βλέμμα φαίνεται πιο κουρασμένο.

[ctt title=”Γιατί και η εφαρμογή σκιάς θέλει την τέχνη της ” tweet=”Γιατί και η εφαρμογή σκιάς θέλει την τέχνη της http://ctt.ec/2ldah+ @Clipit_gr” coverup=”2ldah”]

5. Τέλος, δε βρίσκω κανέναν λόγο να ταιριάζετε το χρώμα της σκιάς με το χρώμα των ματιών σας. Αν έχετε υπόψη σας τον κύκλο των χρωμάτων, συνδυάστε το χρώμα της σκιάς με αυτό που βρίσκεται απέναντι από το χρώμα των ματιών σας. Κίτρινες και χρυσές αποχρώσεις για παράδειγμα είναι ιδανικές για μπλε μάτια, ενώ τα πράσινα αναδεικνύονται περισσότερα με αποχρώσεις του μωβ. Οι κοπέλες με καστανά μάτια είναι πιο τυχερές, μιας και τους πάνε οι περισσότερες αποχρώσεις και ιδιαίτερα αυτές του μπλε.

About the author

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.