5 πράγματα που γεμίζουν τους χώρους μας

Πόσα άχρηστα πράγματα βρίσκονται μέσα στο σπίτι μας και δεν παίρνουμε την απόφαση να τα πετάξουμε… Τα θυμόμαστε όταν τύχει να συγυρίσουμε, αλλά για διάφορους συναισθηματικούς λόγους δεν τα πετάμε ή πείθουμε τον εαυτό μας ότι θα τα πετάξουμε την επόμενη φορά.

Και όμως αν βάζαμε σε τάξη ή πετούσαμε μερικά από τα παρακάτω αντικείμενα, θα γλιτώναμε πολύ πολύ χώρο.

Μικροδωράκια

Βρίσκονται σε όλα τα σπίτια και γεμίζουν τις πιο απίθανες γωνιές. Μπομπονιέρες, μικρά δωράκια, βαζάκια με λουλούδια, κουκλάκια και πολλά πολλά άλλα. Αν σας αρέσουν και έχουν μια χρηστικότητα έχει καλώς. Αν όχι καιρός να τα ξεφορτωθείτε.

Στοίβες από παλιά περιοδικά

Είναι εύκολο να αφήσουμε τα περιοδικά να συσσωρεύονται, ίσως διαβάσατε ένα ενδιαφέρον άρθρο τον Μάιο και θέλετε να το ξαναδιαβάσετε τον Ιούνιο, τελικά το περιοδικό μπορεί να το βάλετε σε μια στοίβα και να μην το θυμηθείτε για τα επόμενα τρία χρόνια. Να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας. Πραγματικά, θα ξαναδιαβάσετε ποτέ όλα αυτά τα περιοδικά ή καλύτερα να γεμίσετε ένα κάδο ανακύκλωσης; Άλλωστε, αν θέλετε πλέον να διαβάσετε νέα ενδιαφέροντα άρθρα, για αυτό υπάρχει τo clipit.gr!

Καλώδια

Αν συγκεντρώσουμε τα άχρηστα καλώδια του σπιτιού, σίγουρα θα καλύψουμε πολλά χιλιόμετρα από αυτά. Έχετε κοιτάξει ποτέ τι γίνεται πίσω από την τηλεόραση; Το γραφείο; Πόσους παλιούς φορτιστές έχετε πετάξει ή τους μαζεύετε όλους μήπως και χρειαστούν, ακόμα και από εκείνο το πρώτο τηλέφωνο με την ασπρόμαυρη οθόνη και το φιδάκι; Μέσα στο σπίτι κυκλοφορούν ελεύθερα πάρα πολλά καλώδια ή απλά γεμίζουν συρτάρια, καιρός να μας αδειάσουν τη γωνιά.

Υλικά από χομπι που ξεκινήσαμε και τα παρατήσαμε

Πριν μερικά χρόνια αποφάσισες να ασχοληθείς το πλέξιμο. Αγόρασες όλα τα απαραίτητα υλικά. Βελόνες, νήματα σε όλα τα χρώματα, περιοδικά με σχέδια. Στη συνέχεια όμως για διάφορους λόγους δεν κατάφερες να ασχοληθείς με αυτό το χόμπι και τώρα εδώ και χρόνια όλα αυτά τα υλικά γεμίζουν τον χώρο σου, άσε που όταν τα κοιτάς δεν έχεις τον ίδιο αρχικό ενθουσιασμό αλλά μια αόριστη αίσθηση ενοχής. Ίσως είναι δύσκολο να τα πετάξεις άλλα μπορείς να τα χαρίσεις.

Προϊόντα με ημερομηνία λήξης

Όλα τα προϊόντα έχουν ημερομηνία λήξης από τρόφιμα μέχρι καλλυντικά. Από σαμπουάν και κρέμες ενυδάτωσης. Αν ένα προϊόν δεν έχει ημερομηνία λήξης αλλά μυρίζει περίεργα ή είναι αποχρωματισμένο, ήρθε ο καιρός του να πεταχτεί.

About the author

Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά που αγγίζουν το τέλειο.

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.