5 έξυπνα τρόφιμα που μας γεμίζουν ενέργεια

Καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας δαπανούμε πολλή ενέργεια, στο σπίτι, στην εργασία, στο γυμναστήριο. Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να τροφοδοτούμε τον εαυτό μας με τις σωστές τροφές. Μετά από μια κουραστική ημέρα στο γραφείο πως θα βρούμε τη δύναμη να συνεχίσουμε τις δουλείες στο σπίτι και την απαραίτητη προπόνηση μας?

Η απάντηση βρίσκεται στο τι θα επιλέξουμε να φάμε

Mπανάνες

Χάρη στην ιδιομορφία τους είναι ότι πιο εύκολο να κουβαλήσεις στη τσάντα. Η μπανάνα αποτελείται κυρίως από φυτικές ίνες και σάκχαρα, όπως γλυκόζη και φρουκτόζη. Οι μπανάνες είναι μια μεγάλη πηγή ενέργειας και μας δίνουν την αίσθηση της πληρότητας. Επίσης είναι γεμάτες από τους καλούς υδατάνθρακες και βοηθούν την επισκευή κατεστραμμένο μυών!

Αν δεν την κουβαλάτε μαζί σας, γυρίστε σπίτι και φτιάξτε ένα smoothie με μπανάνα και βρώμη.

Αυγά

Τα αυγά είναι διάσημη πηγή πρωτεΐνης, παρέχουν μέχρι και το 30% της καθημερινής μας ανάγκης σε πρωτεΐνη. Έτσι ανανεώνουμε την ενέργεια μας με όλες τις σωστές θρεπτικές αξίες. Είτε ποσέ, ομελέτα ή βραστά, προσθέστε αυτό το σούπερ τρόφιμο σε γεύματά σας και θα αισθανθείτε τη διαφορά στα επίπεδα της ενέργειας σας.

Σοκολατούχο γάλα

Αν έχετε την ανάγκη μιας γρήγορης έκρηξη ενέργειας φτάνει ένα ποτήρι σοκολατούχο γάλα. Ένα ποτήρι σοκολατούχο γάλα μετά την προπόνηση σας επαναφέρει την ενέργεια, χάρη στη ποσότητα των βιταμινών του συμπλέγματος Β που είναι απαραίτητες για τη μετατροπή της τροφής σε ενέργεια.

Φακές

Η υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες στις φακές σας κρατάνε πλήρη καθόλη τη διάρκεια της ημέρας ενώ σταθεροποιεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρό και βοηθούν στη μεταφορά του οξυγόνου σε όλο το σώμα σας, η οποία είναι το κλειδί στη διατήρηση των επιπέδων ενέργειας σας σε υψηλά επίπεδα. Προσθέτοντας μια χούφτα φακές σε σαλάτα ή ζυμαρικά σας στο μεσημεριανό γεύμα είναι ότι πρέπει.

Ginseng

Αν και αυτή η ρίζα είναι πιο δημοφιλής στην Ανατολή, θα εκπλαγείτε αν διαπιστώσετε ότι το ginseng είναι μια μεγάλη πηγή ενέργειας τόσο σε σωματικό όσο και σε πνευματικό επίπεδο. Πέραν του ότι είναι ένα ουσιαστικό συστατικό για την καταπολέμηση της κόπωσης, το ginseng είναι γνωστό για τη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας που σας βοηθά να σκεφτείτε καθαρά όλη την ημέρα.

About the author

Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά που αγγίζουν το τέλειο.

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.