Αφράτα σπιτικά μπισκότα

Το Φθινόπωρο είναι η τέλεια δικαιολογία για να ψήσεις μπισκότα. Τα σχολεία ξεκινούν, έχεις επιστρέψει στη δουλειά και θέλεις ένα γρήγορο σνακ, έχεις μάλλον σταματήσει τις εμφανίσεις στην παραλία και δεν πολύ σκέφτεσαι τα χειμωνιάτικα κιλά, ο καιρός έχει δροσίσει και μπορείς να κάψεις και λίγο το φούρνο χωρίς να βγάλεις την μπέμπελη στη κουζίνα.

Σας προτείνουμε λοιπόν μια συνταγή για να πετύχετε τα τέλεια και αφράτα σπιτικά μπισκότα:

Για 20 μπισκότα θα χρειαστείτε :

4 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
2 φλιτζάνια γάλα ή κρέμα γάλακτος

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ρίξτε στη συνέχεια το λιωμένο βούτυρο και και το γάλα. Αφού ανακατέψουμε καλά ρίχνουμε και το αλεύρι.
Όταν τα υλικά μας έχουν ενωποιηθεί πλήρως, τοποθετούμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας και την δουλεύουμε με αλευρωμένα χέρια. Κόβουμε σε κομμάτια, κάθε κομμάτι το ανοίγουμε για να κόψουμε τα μπισκότα μας με τον κόφτη μπισκότων.

Τοποθετούμε τα μπισκότα σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180οC για 20 λεπτά περίπου

About the author

Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά που αγγίζουν το τέλειο.

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.