Αξεπέραστες vintage συμβουλές ομορφιάς

Πριν από μερικές δεκαετίες δεν υπήρχαν τόσα προϊόντα ομορφιάς, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι οι γυναίκες της εποχής εκείνης δεν ήταν όμορφες ή λαμπερές. Ας πάρουμε άλλωστε ως παράδειγμα τις παλιές ηθοποιούς του Hollywood που ήταν συγκλονιστικές με απίστευτα λαμπερό δέρμα και μαλλιά που φαίνονταν τέλεια απαλά.

Τι έκαναν αυτές οι γυναίκες για να φαίνονται πανέμορφες; Αυτές είναι μερικές Vintage συμβουλές ομορφιάς που είναι πιο επίκαιρες από ποτέ.

Για να πετύχεις τις τέλειες μπούκλες δεν χρειάζεσαι προϊόντα θερμότητας. Οι γυναίκες στο παρελθόν τύλιγαν στα νωπά μαλλιά τους λωρίδες υφάσματος περιστρέφοντάς το σε ρολά. Μετά τον βραδινό ύπνο, ξυπνούσαν το πρωί με την πιο φυσική μπούκλα.

Το λεμόνι ήταν ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης της ακμής. Μια εφαρμογή για 5 με 10 λεπτά στο πρόσωπο και μετά πλύσιμο με άφθονο κρύο νερό.

Όσο και να φαίνεται περίεργο πριν από μερικά χρόνια για λεύκανση των δοντιών χρησιμοποιούσαν κάρβουνο.

Για να πουν αντίο στα πρησμένα και κουρασμένα μάτια οι γυναίκες προηγούμενων δεκαετιών χρησιμοποιούσαν αποκλειστικά το αγγούρι. Το αγγούρι δίνει τεράστια δόση ενυδάτωσης στα μάτια.

Χαρακτηριστική εικόνα των παλιών ταινιών είναι οι πρωταγωνίστριες να σκεπάζουν τα μαλλιά τους με μαντήλι. Αυτά τα μεταξωτά μαντίλια του παρελθόντος δεν είναι τυχαία ή απλά μόδα. Ο λόγος που τα χρησιμοποιούσαν τόσο συχνά, ώστε να αποτυπωθεί και στης ταινίες, είναι φυσικά για να προστατέψουν τα μαλλιά τους.

Μια άλλη μέθοδος για να προστατέψουν τα μαλλιά τους αλλά και να πετύχουν μεταξένια και λαμπερή κόμμωση ήταν φυσικά το ελαιόλαδο. Όλες οι diy μάσκες για μαλλιά περιέχουν ελαιόλαδο, άλλοτε χρησιμοποιείται μόνο του και άλλοτε με μέλι ή κρόκο αυγών.

Το καλύτερο ντεμακιγιάζ της εποχής εκείνης ήταν η βαζελίνη. Ένας άλλος εναλλακτικός τρόπος καθαρισμού του προσώπου ήταν και το ροδόνερο.

Οι γυναίκες της εποχής εκείνης ποτέ δεν έπαψαν να είναι τακτικές απέναντι στην περιποίηση της εμφάνισής τους. Στις δεκαετίες του είκοσι ή του τριάντα κυκλοφόρησαν οι πιο φυσικές όμορφες γυναίκες. Ίσως ο λόγος είναι ότι τότε δεν υπήρχε πληθώρα χημικών τρόπων για να γίνει κάποιος όμορφος, αλλά χρησιμοποίησαν ότι τους προσφέρει η φύση και ο χρόνος…

About the author

Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά που αγγίζουν το τέλειο.

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.