Απαλλαγείτε άμεσα από το χρέος σας

Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για να απαλλαγούμε από το χρέος είναι να καταλάβουμε το χρέος μας, δηλαδή να αναλάβουμε τον έλεγχο και την ευθύνη για την οικονομική μας κατάσταση και τις συνήθειες μας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ζούμε με όσα μας επιτρέπει το εισόδημα μας. Επομένως αναγκαία πρέπει να δημιουργήσουμε έναν προϋπολογισμό.

Φτιάχνουμε μία λίστα με όλες τις αναγκαίες μηνιαίες δαπάνες, το συνολικό μηναίο εισόδημα και το ανεξόφλητο χρέος μας (πιστωτικές κάρτες, δάνεια κλπ). Βασικός κανόνας να είμαστε ρεαλιστές, αν υποτιμήσουμε τις δαπάνες μας ή να υπερεκτιμήσουμε το εισόδημά μας τότε το πιο πιθανό να καταστραφούμε οικονομικά.

Αφού λοιπόν φτιάξουμε αυτή τη λίστα προσθέτουμε σε κάθε κατηγορία εξόδων τα ποσά που αναλογούν, τόσα για στέγαση, διατροφή, διασκέδαση, μεταφορές κλπ. Δεν ξεχνάμε τα ποσά για τα χρέη μας και φυσικά ένα μικρό ποσό για την οικονομία μας. Έτσι έχουμε φτιάξει έναν ρεαλιστικό προϋπολογισμό και ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο τόσο για να απαλλαγούμε από το χρέος αλλά και να φτιάξουμε ένα μικρο μικρό κομπόδεμα.

Προτεραιότητα δίνουμε πάντα στους λογαριασμούς που κατακλύζουν το ταχυδρομείο μας.

Πρέπει να είμαστε ενημερωμένοι για τα όλα μας τα χρέη, δάνεια και πιστωτικές κάρτες, να γνωρίζουμε τα επιτόκια και φυσικά αν εκπίπτει τίποτα από την φορολογία μας. Καλό θα ήταν να ταξινομούμε τα χρέη μας με βάση το μεγαλύτερο και αυτό που έχει τα υψηλότερα επιτόκια. Ξεχρεώνοντας το χρέος με το υψηλότερο επιτόκιο, εξοικονομούμε χρήματα σε μακροπρόθεσμη βάση και μας βοηθάει να απαλλαγούμε από αυτό γρηγορότερα.

Καταργούμε ή ελαχιστοποιούμε την χρήση της πιστωτικής κάρτας. Η χρήση της πιστωτικής είναι από τους ευκολότερους αλλά και επικίνδυνους τρόπους να αποκτήσουμε χρέος. Δεν καταλαβαίνουμε πραγματικά πως αποκτούμε όλο και περισσότερες ή πότε και πως αλλάζουν τα επιτόκια τους. Το καλύτερο θα ήταν να τις κόψουμε αμέσως. Αν όμως θέλουμε να έχουμε πιστωτική, κρατάμε μόνο μία για έκτακτες ανάγκες. Συμπεριλαμβάνουμε στον προϋπολογισμό μας την μηνιαία καταβολή της κάρτας η οποία πρέπει να είναι πάντα υψηλότερη από την ελάχιστη καταβολή που μας ζητάει η τράπεζα.

Μπορούμε να κάνουμε κάποια απλά και βασικά βήματα που θα αλλάξουν σιγά σιγά της συνήθειες μας αλλά και θα εξοικονομήσουν χρήματα.

Φάτε στο σπίτι, όχι έξω. Είναι απίστευτα εύκολο να χαλάσουμε απίστευτα χρηματικά ποσά στο φαγητό στα εστιατόρια. Επενδύστε καλύτερα σε ένα βιβλίο μαγειρικής, αναζητήστε συνταγές στο internet και φυσικά απολαύστε τη δημιουργία του δικού σας γεύματος.

Πάρτε ποδήλατο για τις μετακινήσεις σας. Σκεφτείτε, όχι πια βενζίνη ή εισιτήρια για λεωφορείο, γυμναστική και προστασία του περιβάλλοντος από καύσιμα.

Αναζητήστε δωρεάν διασκέδαση και χόμπι για τον ελεύθερο χρόνο σας. Εξερευνήστε τα πάρκα γύρω από την πόλη σας. Επισκεφθείτε την τοπική σας βιβλιοθήκη, βρείτε πότε τα μουσεία έχουν είσοδο ελεύθερη.

About the author

Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά που αγγίζουν το τέλειο.

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.