Απλά tips για να μην παρεκκλίνεις από την διαίτα

Το να κάνουμε δίαιτα, πέρα από θέληση χρειάζεται και πειθαρχεία. Φυσικά όταν αναφερόμαστε σε δίαιτα δεν εννοούμε εξαντλητικές δίαιτες που μπορεί να κάνουν κακό στον οργανισμό μας, αλλά ισορροπημένη διατροφή που συνδυάζεται με άσκηση. Μετράμε τις θερμίδες που τρώμε, αυξάνουμε τα φρούτα και τα λαχανικά και αποφεύγουμε το junk food. Κι όμως είναι πολλές φορές οι στιγμές εκείνες που κάνουμε παρασπονδίες και όλο και κάτι θα μασουλήσουμε παραπάνω. Αποτέλεσμα να μην κατεβαίνει η ζυγαριά στα ποθητά κιλά.

‘Έχετε κάνει προσπάθειες, έχετε πετάξει όλες τις καραμέλες που βρίσκονται στη τσάντα σας και έχετε αντικαταστήσει το παγωτό με το γιαούρτι. Aλλά πως μπορείτε να αντισταθείτε στην φωνή εκείνη που λέει “ας φάω και μία φορά ένα δροσερό παγωτό…”

Υπάρχουν τρόποι λοιπόν για να ξεγελάσετε τον εγκέφαλό σας. Για ρίξτε μια ματιά…

Αν ορισμένες δραστηριότητες ενεργοποιούν τους πόθους σας για φαγητό, όπως το να κάθεστε στον καναπέ, να κοιτάτε τηλεόραση και να τσιμπολογάτε, ταρακουνήστε τη ρουτίνα σας. Καθίστε κάπου αλλού ή επιλέξτε σνακ με χαμηλές θερμίδες. Έτσι θα σπάσει η ένωση που συνδέει τη διατροφική σας συνήθεια με την αγαπημένη σας σειρά.

Πλύνετε τα δόντια σας

Να κάτι που δεν είναι συμβατό με το φαγητό. Κρατήστε τα χέρια και το μυαλό σας μακρυά από το φαγητό. Πως; με δύο τρόπους. Πρώτον, πλύνετε τα δόντια σας. Ναι, το πλύσιμο των δοντιών είναι μια βαρετή διαδικασία που δεν την επαναλαμβάνεις εύκολα. Αν πλύνουμε τα δόντια μας είναι πολύ δύσκολο να φάμε κάτι μετά, θα αρκεστούμε στο νερό. Μια άλλη λύση, για εμάς τις γυναίκες, όταν δεν θέλουμε να τσιμπολογήσουμε και να χαλάσουμε τη δίαιτά μας, είναι να κάνουμε μανικιούρ. Μπροστά στο ωραίο νύχι, το μπισκότο μπορεί να περιμένει.

Ρωτήστε τον εαυτό σας αν αξίζει τον κόπο

Να τρώτε μόνο τα πράγματα που πραγματικά θέλετε. Είναι αυτό το πιο εκπληκτικό μπισκότο που έχετε δει ποτέ; Τότε να το αγοράσετε. Και στη συνέχεια αναρωτηθείτε, θέλετε πραγματικά να το φάτε, αξίζει τον κόπο; Αν η απάντηση είναι ναι, τότε απολαύστε το. Αν η απάντηση είναι όχι, δοκιμάστε μια μικρή μπουκιά για να σας φύγει η λιγούρα και το υπόλοιπο χαρίστε το.

[ctt title=”Δεν θέλεις να χαλάσεις την δίαιτα; Κάνε μανικιούρ” tweet=”Δεν θέλεις να χαλάσεις την δίαιτα; Κάνε μανικιούρ http://ctt.ec/47UwO+ @Clipit_gr” coverup=”47UwO”]

Αλλάξτε τη νοοτροπία σας

Αντί να βλέπουμε το cupcake ως ένα νόστιμο γλυκό κέρασμα, σκεφτείτε το ως αυτό που σας εμποδίζει να έχετε το σώμα που θέλετε, την ενέργεια, την υγεία. Κοιτάζοντας το cupcake από αυτή την οπτική γωνία δε είναι και τόσο ελκυστικό.

About the author

Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά που αγγίζουν το τέλειο.

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.