Μπισκοτένια ρολλάκια κανέλας

Σήμερα το σπίτι μας θα γεμίσει αρώματα. Δεν φτιάχνουμε απλά κουλουράκια κανέλας, δεν φτιάχνουμε μόνο cookies αλλά γευστικότατα αρωματικά και μπισκοτένια ρολά κανέλας! Πέρα από τα αρώματα και τη λιχουδιά θα φτιάξουμε ρολλάκια κανέλας τα οποία θα ομορφύνουν την κουζίνα μας, τον καφέ μας, ενώ ταυτόχρονα μέσα σε ένα όμορφο κουτί θα αποτελέσουν το καλύτερο δωράκι στην επόμενη επίσκεψή μας.

Λίγα λόγια για την κανέλα.

Το ευωδιαστό μπαχαρικό περιέχει ασβέστιο, φυτικές ίνες, σίδηρο και μαγγάνιο και ο φλοιός του περικλείει διάφορα θεραπευτικά αιθέρια έλαια. Η γεύση του είναι πικρή παρόλα αυτά ενισχύει το αίσθημα κορεσμού και μιμείται την αίσθηση της γλυκύτητας, επιτρέποντας μας να περιορίσουμε την ποσότητα ζάχαρης που καταναλώνουμε.

2 κουταλιές του γλυκού κανέλα μας προμηθεύουν το 38 % του μαγγανίου, το 10 % των φυτικών ινών, το 9,6 % του σιδήρου (σε όχι όμως καλά απορροφήσιμη μορφή) και το 6 % του ασβεστίου που ο οργανισμό μας χρειάζεται καθημερινά.

Μας προσφέρει καλύτερη καρδιακή υγεία. Ρυθμίζει το σακχάρο στο αίμα, η κανέλα καθυστερεί το ρυθμό γαστρικής κένωσης, δηλαδή το χρόνο που χρειάζεται η τροφή για να περάσει από το στομάχι, με αποτέλεσμα να έχουμε μια πιο αργή απορρόφηση των σακχάρων της τροφής.

Μας προστατεύει από το διαβήτη.

Καταναλώνοντας κανέλα έχουμε καλύτερη εγκεφαλική λειτουργία. Επιστημονικά δεδομένα έχουν δείξει ότι η μυρωδιά ή γεύση της κανέλας μπορεί να ενεργοποιήσει εγκεφαλικά σήματα που σχετίζονται με καλύτερη νοητική λειτουργία.

Τέλος, συστατικά της κανέλας έχουν και ισχυρή αντιμικροβιακή δράση, χάρη στην ικανότητά τους να εμποδίζουν την ανάπτυξη ανεπιθύμητων βακτηρίων, μυκήτων κ.α. Για το λόγο αυτό η κανέλα χρησιμοποιείται ως υλικό σε παραδοσιακά εθνικά φαγητά, ιδιαιτέρως που περιέχουν ωμά τρόφιμα.

Συνταγή για ρολλάκια κανέλας:

Υλικά που χρειαζόμαστε:

¼ φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
125 γρ μαλακό τυρί κρέμα
Εκχύλισμα βανίλιας 3 κουταλάκια του γλυκού
1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά
1 φλιτζάνι άσπρη ζάχαρη
½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 ½ κουταλιές της σούπας κανέλα
3 κουταλιές της σούπας γάλα
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

ρολλάκια κανέλας

Εκτέλεση :

Αναμειγνύουμε τη μαγιά με τη βανίλια.

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, το τυρί κρέμα, την άσπρη ζάχαρη και τη βανίλια με τη μαγιά για 2-3 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι και σιγά σιγά το αλεύρι.

Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη καταψύξτε την για 30 λεπτά περίπου.

Αναμίξετε την καφέ ζάχαρη μαζί με την κανέλα σε ένα μικρό μπολ.

Βγάζουμε τη ζύμη από την κατάψυξη και την κόβουμε στη μέση.

Ανοίξτε το ένα κομμάτι ζύμης στον πάγκο εργασίας, αν σας κολλάει χρησιμοποιήστε αλεύρι.

Πασπαλίστε τη μισή ζάχαρη με κανέλα και αρχίστε να τυλίγετε σε ρολό. Επαναλάβετε το ίδιο και με την υπόλοιπη ζύμη.

Το ένα κομμάτι μπορείτε να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο και να το φουρνίσετε μια άλλη φορά.

Το δεύτερο κομμάτι κόψτε το σε μικρότερα κομμάτια τα οποία θα απλώσετε σε ένα ταψάκι,

Ψήστε για 10 λεπτά περίπου. Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς. Για το γαρνίρισμα χτυπήστε ελαφρά ζάχαρη άχνη με γάλα, μόλις γίνει μια ρευστή κρέμα περιχύσετε πάνω στα ρολά και αφήστε τα να στεγνώσουν.

About the author

Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά που αγγίζουν το τέλειο.

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.