Μπρουσκέτες με προσούτο και μοτσαρέλα

Eίναι καλοκαίρι, κάνει πολλή ζέστη και όταν θέλουμε να τσιμπήσουμε κάτι, προτιμάμε κάτι ελαφρύ. Οι προσκλήσεις σε φίλους και οι συναθροίσεις σε μπαλκόνια και κήπους, περιλαμβάνουν στο menu τους περισσότερο κάτι από finger food, συνοδευόμενο με ένα ποτήρι κρασί ή μπύρα. Σκεφτείτε λοιπόν, την επόμενη φορά που θα καλέστε στο σπίτι φίλους να τους ετοιμάσετε μπρουσκέτες, συνοδευόμενες από σος ή αλλαντικά, όλα τοποθετημένα σε μια μεγάλη ξύλινη πιατέλα. Έτσι, με τη σειρά τους, θα μπορούν μόνοι τους να φτιάξουν τις μπρουσκέτες τους με όποιο topping τους αρέσει περισσότερο.

Ξεκινάμε με το ψωμί, το οποίο έχουμε κόψει σε φέτες, το έχουμε αλείψει και από τις 2 μεριές με ελαιόλαδο και ρίγανη και το έχουμε φρυγανίσει για λίγο στο grill. Με μια σκελίδα σκόρδο, μπορούμε να τρίψουμε ελαφρώς το φρυγανισμένο ψωμί, για περισσότερο άρωμα.

Bάζουμε τις φέτες στη μέση της πιατέλας και γύρω γύρω ξεκινάμε να τοποθετούμε τα toppings, τις γαρνιτούρες δηλαδή που θα αλείψουμε πάνω στη μπρουσκέτα.

Ας δώσουμε κάποιες προτάσεις που μπορεί να σας αρέσουν:

Μπορείτε λοιπόν να ξεκινήστε με κάποιες σάλτσες, όπως μια σάλτσα pesto, μια σος με κόκκινη πιπεριά, σος γιαουρτιού με λίγη πάπρικα, ή και απλή σάλτσα ντομάτας.

Έξτρα συνοδευτικά μπορεί να είναι: καραμελωμένα κρεμμύδια, αλλαντικά όπως σαλάμι ή μορταδέλα, καπνιστός σολωμός, προσούτο, ψητά μανιτάρια, και διάφορα είδη τυριών. Ιδανικά θα ήταν το χαλούμι, η μοτσαρέλα, ή το cottage cheese.

About the author

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.