Churros, μικρολιχουδιές

Αν έχετε ταξιδέψει το εξωτερικό, σίγουρα θα έχετε δει πολλές καντίνες να πουλάνε churros, αν δεν μπορέσατε να αντισταθείτε σίγουρα θα τα δοκιμάσετε κιόλας. Πότε δεν κατάλαβα γιατί εδώ στην χώρα μας δεν είναι τόσο διαδεδομένα. Θα μου πείτε βέβαια ότι εμείς έχουμε τους λουκουμάδες, άλλωστε περίπου από τα ίδια υλικά γίνονται.

Παρόλα αυτά δεν παύουν τα churros να είναι τόσο εντυπωσιακά με τις ραβδώσεις τους, συνδυάζονται με ζάχαρη ή σοκολάτα, αποτελούν ένα τέλειο σνακ για τη δουλειά ή τα παιδιά στο σχολείο και μιας και είναι δύσκολο να τα πετύχουμε στην ελληνική αγορά, αυτή είναι η συνταγή τους.

Συνταγή για churros:

Ζύμη:

2 φλιτζάνια (475 ml) νερό
3 κουταλιές της σούπας (40 γραμμάρια) ανάλατο βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας (25 γραμμάρια) κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού (5 ml) εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 φλιτζάνια (260 γραμμάρια) για κάθε χρήση αλεύρι
2 μεγάλα αυγά
Λάδι για τηγάνισμα

Επικάλυψη:

2/3 φλιτζάνι (130 γραμμάρια) κρυσταλλική ζάχαρη
1 1/4 κουταλάκια του γλυκού κανέλα

Σοκολάτα:

3/4 φλιτζάνι (175 ml) κρέμα γάλακτος
140 γραμμάρια σοκολάτα ή περίπου 1/2 φλιτζάνι τσιπ σοκολάτας
πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ρίξτε το νερό, το βούτυρο, τη βανίλια και το αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αφαιρέστε από τη φωτιά και ρίξτε όλο το αλεύρι. Ανακατέψτε ζωηρά με ένα κουτάλι. Δουλέψτε καλά το υλικό και στη συνέχεια προσθέστε ένα ένα τα αυγά. Στο σημείο αυτό μπορεί να χρησιμοποιήσετε και τα χέρια σας για να μετατρέψετε το μείγμα σε ζύμη.

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: (#4) Application request limit reached
Type: OAuthException
Code: 4
Please refer to our Error Message Reference.

Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και αρχίστε να τα απλώνετε σε μπαστούνια στον πάγκο εργασίας ή σε ένα μεγάλο ταψί. Την πρώτη φορά που τα έφτιαξα δεν είχα σακούλα ζαχαροπλαστικής, τα έπλασα με τα χέρια μου. Ήταν το ίδιο νόστιμα απλά έλειπαν οι ραβδώσεις.

churros

Αφού φτιάξατε τα μπαστουνάκια ήρθε η ώρα του τηγανίσματος. Δεν θέλουν πάρα πολύ τηγάνισμα, ούτε θέλουμε να τραβήξουν πολύ λάδι. Στην ουσία τα θέλουν επιμελώς ατηγάνιστα. Βάζουμε τα churros στο λάδι που καίει και τα αφήνουμε τόσο χρόνο ώστε να αποκτήσουν ένα υπέροχο χρυσαφί χρώμα.

churros churros
Τα βγάζουμε και τα βάζουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί για ένα λεπτό. Στη συνέχεια τα περνάμε από το μείγμα της ζάχαρης με την κανέλα.

Αν θέλετε να τα συνοδεύσετε με σοκολάτα, βάλτε τη σοκολάτα τη κρέμα γάλακτος και το αλάτι σε ένα πλαστικό μπολ. Τοποθετήστε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δεύτερα, βγάλτε και ανακατέψτε καλά. Η σάλτσα σοκολάτας είναι έτοιμη.

churros

Κάνετε τη σάλτσα: κρέμα θερμότητας, η σοκολάτα και το αλάτι σε ένα μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων σε 30 δευτερολέπτων, ανακατεύοντας συνεχώς μεταξύ τους, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Photo by smittenkitchen

About the author

Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά που αγγίζουν το τέλειο.

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.