Χρωματιστά cupcakes καρπούζι

Το καλοκαίρι είναι μια πολύ ξεχωριστή εποχή του χρόνου και σε αυτό έχει να κάνει και η εμφάνιση υπέροχων και γευστικών φρούτων.  Πρώτο και καλύτερο το καρπούζι. Νόστιμο, δροσιστικό, υγιεινό και με ένα καταπληκτικό χρώμα.

Φυσικά το να το φάμε φρέσκο είναι όλα τα λεφτά… αλλά αξίζει να το δοκιμάζουμε και σε διάφορες συνταγές όπως τα cupcakes.

Τα cupcakes με καρπούζι θα αποτελέσουν το καλύτερο συνοδευτικό γλυκό στα καλοκαιρινά τραπέζια μας και θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Συνταγή για cupcakes καρπούζι:

Θα χρειαστούμε:

Για το κέικ

100 γρ. βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 αυγά
1 φλυτζάνια πολτοποιημένο καρπούζι,

Για την κρέμα

1/2 φλυτζάνια πολτοποιημένο καρπούζι,
1/2 βούτυρο
2 φλιτζάνια ζαχαρη

Εκτέλεση:

Για το κέικ:
Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει το μείγμα ανοιχτόχρωμο και κρεμώδες. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα με και μετά το αλεύρι. Όταν ενωθούν όλα τα υλικά προσθέτουμε το καρπούζι. Το μείγμα θα αποκτήσει ένα βελούδινο ροζ χρώμα. Για περισσότερη χρωματική ενίσχυση μπορούμε να ρίξουμε δυο σταγόνες μαγειρικού χρώματος, αυτό όμως είναι προαιρετικό.

Χωρίζουμε το μείγμα στο ειδικό ταψί για cupcakes, τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου.

Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν αρκετά.

Για την κρέμα:
Εν το μεταξύ σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της κρέμας.

Μόλις είναι έτοιμη η κρέμα μας στολίζουμε τα κεκάκια μας.

Διατηρούνται στο ψυγείο. cupcake karpouzi

Πηγή

About the author

Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά που αγγίζουν το τέλειο.

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο