Διάλεξε το κατάλληλο make up με βάση τον τόνο του δέρματος σου

Το makeup είναι από τα πράγματα που δεν αλλάζεις εύκολα. Όταν καταλήξεις σε κάποιο συνήθως δεν το αποχωρίζεσαι ποτέ. Βέβαια μπορούν να συμβούν κάποια απρόοπτα που σε βάζουν σε σκέψεις αν έχεις διαλέξει τελικά το κατάλληλο για σένα. Όπως να βγαίνεις κάτασπρη σε φωτογραφίες με φλας.

Τα τελευταία χρόνια αγοράζω ένα make up μιας συγκεκριμένης μάρκας. Κάθε φορά που πάω στο κατάστημα να αγοράσω καινούργιο γιατί μου έχει τελειώσει το παλιό, οι κατά τα άλλα συμπαθείς κοπέλες που με εξυπηρετούν μου προτείνουν κάθε φορά και διαφορετικό τόνο.
Αυτή τη στιγμή στα καλλυντικά μου, έχω το ίδιο make up σε δύο διαφορετικές αποχρώσεις που το κάθε ένα μου το πρότεινε ως καλύτερο η κοπέλα που με εξυπηρέτησε κάθε φορά.

Τίθεται λοιπόν το ερώτημα : Ποιο από τα δύο να χρησιμοποιώ? Και τελικά ποιο από τα δύο είναι το κατάλληλο για μένα?

Βρίσκοντας τον τόνο του δέρματος σας

Ο τόνος του δέρματος μας εξαρτάται από το πόσο φωτεινό ή σκοτεινό γίνεται το δέρμα μας όταν αντιδρά στον ήλιο. Αν παράδειγμα κοκκινίζετε από την πρώτη ημέρα του καλοκαιριού, τότε προφανώς έχετε ανοιχτόχρωμα δέρμα. Αν από την κοκκινίλα περνάτε αμέσως σε ένα ωραίο μαύρισμα τότε πιθανόν βρίσκεστε κάπου στη μέση. Τέλος αν μαυρίζετε εύκολο τότε ανήκετε στις σκουρόχρωμες επιδερμίδες.

Πέρα όμως από τον τόνο του δέρματος που μπορεί να αλλάξει λόγω ακμής παραδείγματος χάριν, υπάρχει και ο τόνος κάτω από το δέρμα, όσες γνωρίζετε για τι μιλώ θα είστε εξοικειωμένες με τον όρο undertone.Αυτός ο τόνος δεν αλλάζει ποτέ είτε μαυρίζουμε το καλοκαίρι είτε είμαστε σαν το γάλα το χειμώνα.

Οι αποχρώσεις του undertone είναι τρεις:

  1. Ζεστό (κίτρινο)
  2. Δροσερό (ροζ)
  3. Ουδέτερες αποχρώσεις.

Ένα πετυχημένο τέχνασμα για να ανακαλύψουμε το undertone μας είναι να παρατηρήσουμε τις φλέβες μας στον καρπό.

Αν είναι μπλε ή μοβ τότε η απόχρωση είναι δροσερή.
Αν είναι πράσινες τότε η απόχρωση είναι ζεστή
Και αν είναι μείγμα και των δύο μιλάμε για ουδέτερες αποχρώσεις.

makeup

Ένα άλλο τεστ είναι τα κοσμήματα, αν τα ασημένια σας ταιριάζουν καλύτερα τότε έχετε δροσερό τόνο. Τα χρυσά ταιριάζουν στις ζεστές αποχρώσεις. Αν φοράτε εξίσου καλά και τα δύο τότε μιλάμε για ουδέτερες αποχρώσεις.

Τύπος δέρματος

Το επόμενο βήμα είναι να δούμε τι τύπο δέρματος έχουμε ξηρό, λιπαρό, κανονικό, ευαίσθητο ή συνδυασμό κάποιων από όλα αυτά.
Έτσι:
Επιλέξτε ένα ματ φινίρισμα ή oil-free υγρό ή σε σκόνη make up, αν έχετε λιπαρό δέρμα.

Επιλέξτε μια ενυδατική, αν έχετε ξηρό δέρμα.

Επιλέξτε ένα υποαλλεργικό makeup, αν έχετε ευαίσθητο δέρμα.

Επιλέξτε ένα makeup σε σκόνη, αν έχετε το δέρμα συνδυασμού

Επιλέξτε ένα makeup που προσφέρει πλήρη ή μέτρια κάλυψη, αν έχετε μια ανώμαλη χροιά και θέλετε να καλύψετε το μεγαλύτερο μέρος του δέρματος σας.

Είναι πάντα μια καλή ιδέα να αγοράσει make up που έχει SPF, διότι αυτό θα αποτελέσει ένα μικρό μέτρο προστασίας από τις βλαβερές ακτίνες UVA και UVB.

Επιλογή του makeup

Καθώς λοιπόν έχουμε ανακαλύψει τα παραπάνω, έχουμε περιορίσει κατά πολύ τις επιλογές μας και πλησιάζουμε στον να βρούμε το ιδανικό make up.

Όταν αγοράζετε το makeup σας, ψάξτε για ένα κατάστημα που προσφέρει υποστήριξη από εμπειρογνώμονες ομορφιάς που μπορεί να σας βοηθήσουν να επιλέξετε τη σωστή απόχρωση και να το δοκιμάσετε κατευθείαν πάνω σας.

Διαλέξτε μερικές αποχρώσεις με το μάτι και στη συνέχεια περάστε στη δοκιμή. Το σωστό χρώμα είναι αυτό που ουσιαστικά θα εξαφανιστεί από το δέρμα.

Ένα καλό κόλπο για να βρεθεί η σωστή απόχρωση του make up είναι να ταιριάζει στο στήθος σας. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε το χρώμα στο πίσω μέρος του χεριού σας και στη συνέχεια να κάνετε μια βόλτα έξω από το κατάστημα, αν δεν εμπιστεύεστε το φωτισμό του καταστήματος. Είτε έτσι είτε αλλιώς, αφήστε το για μερικά λεπτά για να δείτε πώς αλλάζει καθώς απορροφάται από το δέρμα σας. Επίσης, δεν πρέπει να φοβόμαστε να αναμίξετε τα χρώματα.

Παρόλα αυτά αν είστε ανάμεσα σε δύο παρόμοιες αποχρώσεις, η καλύτερη επιλογή είναι η ελαφρύτερη γιατί θα μπορέσετε να προσθέσετε χρώμα με bronzer ή ρουζ.

Εφαρμογή

Ποτέ μην εφαρμόσετε makeup για να το δοκιμάσετε σε μη ενυδατωμένο δέρμα. Το καλύτερο θα ήταν να έχει προηγηθεί και απολέπιση γιατί δεν θα εφαρμόσει καλά.

Προτιμήστε πινέλο πολλαπλών χρήσεων. Προσωπικά πιστεύω ότι τα δάχτυλα λειτουργούν καλύτερα μιας και φτάνουν σε σημεία που το πινέλο δεν μπορεί.

[ctt title=”Πως να επιλέξεις το κατάλληλο #makeup ” tweet=”Πως να επιλέξεις το κατάλληλο #makeup για σένα http://ctt.ec/OXd3L+ @Clipit” coverup=”OXd3L”]

Στάξτε τρεις σταγόνες στο μέτωπο, δύο σε κάθε μάγουλο και δύο στο πιγούνι. Με τις σταγόνες του μετώπου καλύψτε και την περιοχή της μύτης. Μην ξεχάσετε το σημείο που ενώνεται το σαγόνι με τον λαιμό.

Μικροσυμβολές.

Ξεκινήστε την εφαρμογή του make up από την μύτη γιατί εκεί υπάρχει η μεγαλύτερη ερυθρότητα.

Αποφύγετε την περιοχή των ματιών, εκεί πηγαίνει το concealer.

Κάντε Contour (μάγουλα, το μέτωπο, τη μύτη και σαγόνι) με μια πιο σκούρα απόχρωση.

Εάν χρησιμοποιείτε τα δάχτυλά σας, πατήστε το make up στο δέρμα όσο το δυνατόν περισσότερο για μια λαμπερή φυσική λάμψη.

Αν προτιμάτε να εφαρμόσετε το προϊόν σας με μια βούρτσα, χρησιμοποιήστε μικρές κυκλικές κινήσεις για να απλώσετε το make up στο δέρμα.

Μην ξεχνάτε μετά από κάθε χρήση να καθαρίζετε το πινέλο.

About the author

Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά που αγγίζουν το τέλειο.

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.