Διατηρήστε τις μπότες σας σαν καινούργιες

Τώρα που το φθινόπωρο μας πλησιάζει ολοταχώς, είναι καιρός να θυμηθούμε τις μπότες μας και να καλωσορίσουμε τη νέα σεζόν.

Μετά από τόσο καιρό που θα βγάλουμε τις μπότες μας από τη ντουλάπα, σίγουρα θα χρειάζονται περιποίηση για να λάμψουν.

Παρακάτω θα διαβάσετε μερικές συμβουλές για το πώς θα κάνετε τις μπότες σας να φαίνονται σαν καινούργιες.

Ελαιόλαδο

Ένα μικρό κόλπο ιδιαίτερα για δερμάτινα μποτάκια είναι το ελαιόλαδο. Απλώστε μια μικρή ποσότητα σε μια πετσέτα και περάστε τις με αυτό. Το αποτέλεσμα θα είναι ένα γυαλιστερό φινίρισμα. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι, ενώ το ελαιόλαδο είναι μια βιολογική μέθοδος, η λάμψη που προσφέρει θα εξασθενήσει μετά από μερικές ημέρες.

Στους περισσότερους από εμάς αρέσει όταν φτάνουμε σπίτι, να βγάζουμε τα παπούτσια και να τα πετάμε όπου να’ναι. Η παπουτσοθήκη γεμίζει (μιας και το άθλημα της αγοράς παπουτσιών είναι πολύ διαδομένο στις γυναίκες) και τα παπούτσια μας βρίσκονται ανάκατα το ένα πάνω στο άλλο.

Σε κάποια όμως παπούτσια, όπως οι μπότες, αξίζει να δώσουμε μία μεγαλύτερη προσοχή. Κρατήστε το κουτί τους, να τις τοποθετείτε πρώτα στο κουτί, και αν αυτό είναι τεράστιο και δεν χωράει στη ντουλάπα, εναλλακτικός χώρος αποθήκευσης είναι κάτω από το κρεβάτι. Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρετε να κρατήσετε τις μπότες σας στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Ένα άλλο μυστικό για να διατηρηθούν οι μπότες σε τέλεια κατάσταση είναι όταν τις βγάζουμε και τις τοποθετούμε στο κουτί τους, να τις γεμίζουμε μέχρι πάνω με χαρτί, έτσι ώστε να διατηρήσουν το σχήμα τους. Σίγουρα αυτό θα βαριόμαστε να το κάνουμε κάθε μέρα, αλλά για μεγάλα χρονικά διαστήματα που δεν τις φοράμε, όπως το καλοκαίρι, επιβάλλεται να το κάνουμε.

[custom-facebook-feed]

Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα παπουτσιών

Ίσως είναι βαρετή διαδικασία να βουρτσίζουμε τις μπότες μας αλλά με το βούρτσα απομακρύνονται οι βρωμιές, τα στίγματα και οι λάσπες.

Τέλος, φτιάξτε ένα μείγμα με ίσα μέρη νερού και λεμονιού για να καθαρίσετε τις μπότες σας από κάτω. Η οξύτητα του λεμονιού θα απομακρύνει τα πάντα και θα κάνει τις μπότες σας να φαίνονται σαν καινούργιες.

Ξοδεύουμε πολλά χρήματα για να αγοράζουμε παπούτσια. Πολλούς μας απασχολεί πως θα τα διατηρήσουμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και αυτό απαιτεί την φροντίδα μας.

About the author

Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά που αγγίζουν το τέλειο.

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.