Διατηρήστε το δέρμα σας νεανικό

Όλοι γνωρίζουμε ότι το ρητό «Eίμαστε ότι τρώμε» είναι αληθινό. Δεν είναι πάντα εύκολο να αντισταθούμε στους ζαχαρούχους πειρασμούς, αλλά με μερικά μικρά βήματα υγιεινής διατροφής, πολύ σύντομα θα διαπιστώσετε ο υγιεινός τρόπος ζωής γίνεται συνήθεια και φυσικά ότι αρχίζουμε να χάνουμε κιλά. Όταν αρχίσετε να τρώτε καλύτερα, το σώμα σας (και το μυαλό) θα αισθάνεται καλύτερα και θα μπορεί εύκολα να αντισταθεί στη θέα ενός τεράστιου κέικ με διπλή γέμιση σοκολάτα.

Το δέρμα μας είναι φυσικά και αυτό ένα μέρος του σώματος που επηρεάζεται πάρα πολύ από τον τρόπο ζωής μας και την διατροφή μας. Άλλωστε στο δέρμα θα αντιληφθούμε την πρώτη ρυτίδα, την πρώτη κηλίδα ή την κούραση της ημέρας. Όλοι θέλουμε ένα όμορφο δέρμα το οποίο φυσικά και μπορούμε να το αποκτήσουμε, αν παίρνουμε τις σωστές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, αλλά και αν αλλάξουμε μερικές βλαβερές συνήθειες.

Τι χρειάζεται να κάνουμε :

Μην καπνίζετε: Το κάπνισμα μειώνει τη φυσική ελαστικότητα του δέρματος, διασπά του κολλαγόνο και προκαλεί μικροσκοπικά αιμοφόρα αγγεία στο δέρμα τα οποία μειώνουν την ποσότητα του οξυγόνου και θρεπτικών ουσιών στα κύτταρα του δέρματος.

Να φοράτε αντηλιακό: Η έκθεση στον ήλιο είναι η # 1 αιτία της γήρανσης του δέρματος. Δεν είναι μόνο η έκθεση στην ακτίνα UV που αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος, αλλά μπορεί να βλάψει τις ίνες ελαστίνης που διατηρούν το δέρμα σφριγηλό και είναι υπεύθυνες για την ηλικία και την εμφάνιση κηλίδων. Οι περισσότερες από τις αλλαγές που παρατηρούνται στο γήρανση του δέρματος προκαλούνται από τη διαρκή έκθεση και φθορά στον ήλιο.

Περιορίστε το αλκοόλ: Το αλκοόλ αφυδατώνει αφήνοντας το δέρμα να φαίνεται κουρασμένο και άγριο.

Να κοιμάστε αρκετά: Εκτός του ότι θα αποφύγετε τους μαύρους κύκλους, αν δε κοιμάστε αρκετά το δέρμα σας θα γεράσει. Όταν κοιμόμαστε το σώμα μας αναζωογονείται.

Διαχειριστείτε το στρες: Το στρες και άγχος αυξάνουν την ορμόνη κορτιζόλη, η οποία προκαλεί φλεγμονή που διασπά το κολλαγόνο.

Μειώστε τη ζάχαρη: Η ζάχαρη βλάπτει επίσης το κολλαγόνο και την ελαστίνη, τις πρωτεϊνικές δηλαδή ίνες που κρατούν το δέρμα σφριγηλό και ελαστικό.

About the author

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.