Δημιούργηστε τη τέλεια ντουλάπα οικονομικά

Το να φτιάξουμε την τέλεια ντουλάπα δεν συμβαίνει εν μία νυκτί. Αντιθέτως χρειαζόμαστε πολύ καιρό ίσως και χρόνια. Για να δημιουργήσουμε μία συλλογή που μας εμπνέει και μας αντιπροσωπεύει χρειάζεται να επενδύσουμε τόσο χρόνο όσο και χρήμα, αναλογιζόμενοι βεβαίως και τις αλλαγές στη μόδα και τις τάσεις.

Είναι κάποια ξεχωριστά κομμάτια που θέλουμε να τα έχουμε στη ντουλάπα μας, σίγουρα στοιχίζουν περισσότερα αλλά μήπως τελικά αξίζουν και περισσότερο? Είναι εκείνα τα κομμάτια που ονειρευόμαστε να τα κρατήσουμε χρόνια και όταν έρθει ο καιρός να τα φορέσουν και οι κόρες μας.

Πως όμως θα κάνουμε τις σωστές επιλογές, ξοδεύοντας όσο το δυνατόν λιγότερο και κάνοντας τα σωστά βήματα για να φτιάξουμε την τέλεια ντουλάπα.

Διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές

Απαλλαγείτε από τις τάσεις και επενδύσετε σε διαχρονικά κομμάτια

ντουλάπα οικονομικά
Ρωτήστε τον εαυτό σας: “Υπάρχουν τουλάχιστον τρεις διαφορετικοί τρόποι που μπορώ να φορέσω αυτό το κομμάτι;” Αν ναι, τότε το συγκεκριμένο κομμάτι δεν θα κάθετε απλά στη ντουλάπα σας περιμένοντας τη φθορά του το οποίο θα το φοράτε μόνο μια φορά το χρόνο

Επιλέξτε το κλασικό και όχι το μοντέρνο. Τίποτα δεν είναι χειρότερο από το να επενδύσετε σε κάτι που θα φορέσετε μόνο για δύο χρόνια.

Επενδύστε σε αξεσουάρ. Τα ρούχα μπορεί να φθείρονται γρήγορα, και τα βαριέστε εύκολα. Παπούτσια, τσάντες, κοσμήματα διαρκούν μια ζωή

Επενδύστε σε διαχρονικά κομμάτια που ξέρετε ότι θα τα αγαπάτε για πάντα. Ενα μικρό μαύρο φόρεμα, ένα πολύχρωμο παλτό, ένα μεγάλο ζευγάρι γυαλιά ηλίου, ένα μαύρο σακάκι κλπ.

Η ευελιξία είναι το κλειδί. Αν μπορείτε να φορέσετε τα ρούχα σας περισσότερες από μια εποχές το χρόνο, φυσικά με διαφορετικά looks τότε η επένδυση είναι πιο ανταποδοτική.

Πάρτε το χρόνο σας

ντουλάπα οικονομικά

Μείνετε επικεντρωμένοι στο τι θέλετε να αγοράσετε πραγματικά. Για παράδειγμα, αν οπωσδήποτε θέλετε να αγοράσετε μια μαύρη, κλασική τσάντα Chanel αλλά βρίσκετε μόνο ροζ, μην προχωρήσετε στην αγορά, γιατί και τα χρήμάτά σας θα χαλάσετε και τη ροζ τσάντα δεν θα χρησιμοποιήσετε πολύ. Να είστε υπομονετικοί.

Κάνετε την έρευνά σας και αναζητήστε κριτικές πελατών, πλέον τα πάντα μπορούμε να βρούμε στο internet!

Κάθε εποχή, να επενδύσει σε ένα κομμάτι που θα διαρκέσει για χρόνια. Πάρτε ένα παλτό το χειμώνα ή κάποια τακούνια για το καλοκαίρι. Σιγά-σιγά αυξάνεται η ντουλάπα σας και αυτό σας βοηθά να είναι πιο προσεκτικοί για κάθε κομμάτι που θα επιλέξετε.

Ακολουθήστε το ένστικτο

ντουλάπα οικονομικά

Όταν επενδύετε σε κάτι νέο, ακολουθήστε τα συναισθήματά σας.

Εάν δεν είστε απολύτως σίγουροι για κάτι, σίγουρα δεν πρόκειται να αισθανθείτε διαφορετικά όταν επιστρέψετε στο σπίτι ή όταν χρειαστεί να το φορέσετε. Επενδύστε σε κομμάτια που κλέβουν απόλυτα την καρδιά σας.

Εάν έχετε αποφασίσει να αγοράσετε ένα ακριβό κομμάτι, αφήστε να περάσει μια ημέρα. Αν εξακολουθείτε να το θέλετε πολύ, αγοράστε το. Αν σας έχει φύγει από το μυαλό πολύ πιθανό να μην το έχετε και τόσο πολύ ανάγκη. Για καλύτερα αποτελέσματα του πειράματος αφήστε να περάσει μια εβδομάδα.

Μην ξεχνάτε τη συντήρηση

Κάθε ρούχο, ύφασμα, δέρμα έχει τους δικούς του κανόνες περιποίησης, από τον τρόπο αποθήκευσης μέχρι και το πλύσιμο. Βεβαιωθείτε ότι είστε έτοιμοι να αναλάβετε αυτήν την ευθύνη
Δώστε προσοχή στο υλικό. Όταν αγοράσετε παπούτσια, βεβαιωθείτε ότι είναι κατασκευασμένα από δέρμα. Μπορεί να είναι λιγό περισσότερο ακριβά αλλά κρατάνε για μια ζωή

Less is more

ντουλάπα οικονομικά
Τελικά είναι ίσως πιο έξυπνο να επενδύεις σε ένα πιο ακριβό κομμάτι που θα διαρκέσει για περισσότερα χρόνια, παρά σε κάτι πιο φθηνό που θα φθαρεί πολύ γρήγορα και θα χρειαστεί να το αντικαταστήσεις άμεσα.

Η ποιότητα θα πρέπει να είναι ο χρυσός κανόνας και όχι η ποσότητα.

Τέλος ψάχνοντας για το τέλειο κομμάτι και ερευνώντας για το στυλ που μας ταιριάζει είναι η μισή διασκέδαση!

images via Elle

About the author

Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά που αγγίζουν το τέλειο.

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.