Εν αρχη… είναι το μονόπετρο

Η Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου μας εξηγεί τα πάντα γύρω από το μονόπετρο:

Είναι ένα απλό κόσμημα; Είναι επένδυση; Είναι ματαιοδοξία; Για να δούμε..
Σε πρώτη φάση, οι απαντήσεις στην ερώτηση «θέλεις να με παντρευτείς;» μπορεί να είναι.. Yes, i do ή δέχομαι ή ναιαιαιαι ή ένα νεύμα καταφατικό ή δάκρυα χαράς ή «μισό να πάρω την μαμά μου, την φίλη μου, την κουμπάρα μου, την πρώην σου για να τους το πω..»

Σε δεύτερη φάση, ξυπνήσατε το επόμενο πρωί φορώντας το στο αριστερό, το χαζεύετε, το επεξεργάζεστε, το φαντάζεστε με το κατάλληλο μανικιούρ, το βγάζετε φωτογραφία για να το στείλετε στην φίλη σας που μετανάστευσε και άλλα πολλά μικρά και χαριτωμένα, πιστέψτε με…

Σε τρίτη φάση, σκέφτεστε.. πόσο μεγάλη θυσία να έκανε ο καλός σας για να σας το προσφέρει και πόσα άλλα πράγματα κρύβει αυτή η κίνηση..

Πριν αρχίσουμε τα επιστημονικά, σαν γνήσιο καρκινάκι έχω να σας πω.. Πως η αξία του μονόπετρου δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με τα αισθήματα που έχει ο άνθρωπος σας για εσάς. Ειδικά σε περίοδο κρίσης. Και πως ανεξάρτητα από κοψίματα, χρωματισμούς και καράτια, το γεγονός ότι μπήκε στην διαδικασία να κάνει μια μικρή έρευνα ως προς τις προτιμήσεις σας, να αναζητήσει κοσμηματοπωλείο, να διαλέξει το μονόπετρο που θεωρεί ότι σας ταιριάζει, να οργανώσει μια μικρή τελετουργία και να σας προσφέρει αυτό και ό,τι αυτό συμβολίζει, δείχνει πως ο σύντροφος σας είναι διαμάντι και όχι το κόσμημα που φοράτε στο δάχτυλο σας! Μα τι ρομαντική ψυχή!

Ωστόσο, ας μάθουμε για τα 4C…

Carat – Καράτι :

Το καράτι είναι μονάδα μέτρησης του βάρους η οποία χρησιμοποιείται στις πολύτιμες πέτρες. Ένα καράτι ισούται με το 1/5 του γραμμαρίου, δηλαδή το 1 ct = 0,20 gr.

Color – Χρώμα :

Ο επόμενος σημαντικός παράγοντας, το χρώμα, συγκεκριμενοποιεί περισσότερο την κατηγορία στην οποία ανήκει το διαμάντι, πριν βγει η αξία του.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι όσο πιο άχρωμο είναι ένα διαμάντι, τόσο πιο καθαρό και λαμπερό είναι στο εσωτερικό του και έτσι αναλύεται πιο εύκολα. Δεν έχει βρεθεί ακόμη κάποιο άχρωμο διαμάντι κατηγορίας Α. Γι’ αυτό το λόγο δεν υπάρχουν οι κατηγορίες Α, Β,C στον πίνακα των χρωμάτων. Αυτή τη στιγμή, κάποιος μπορεί να αγοράσει ως πιο άχρωμο την κατηγορία D. Οι βαθμίδες φτάνουν μέχρι την κατηγορία Ζ, που αφορά τα πιο κίτρινα διαμάντια που έχουν και την χαμηλότερη αξία. Παρ’ όλα αυτά, οι κατηγορίες X, Y , Ζ μπορούν να είναι σπάνια διαμάντια ακριβώς γιατί η απόχρωση τους είναι «κιτρινωπή».

Cut – Kόψιμο :

Η ανθρώπινη συνεισφορά στην ομορφιά ενός διαμαντιού είναι το κόψιμο του. Το κόψιμο ενός διαμαντιού επηρεάζει την αξία του. Ένα καλοκομμένο διαμάντι επιτρέπει το φως να εισέλθει στο εσωτερικό του, δημιουργώντας την λάμψη και την φλόγα του. Ας δούμε κάποια βασικά.

Round
μονόπετροΤα διαμάντια, σχήματος Round, είναι το πιο διαδεδομένο είδος κοπής διαμαντιών. Είναι αυτό το είδος που δίνει την καλύτερη λάμψη στα διαμάντια. Είναι η «ιδανική κοπή» για μέγιστη λάμψη.

Heart
μονόπετροΤα διαμάντια σε σχήμα Heart είναι ένα ελκυστικό σχήμα,δηλαδή οι «λοβοί» του διαμαντιού πρέπει να είναι ίσα και σωστά καθορισμένοι. Το Heart, έχει επίσης, και το φαινόμενο της διάθλασης.

Oval
μονόπετροΤο διαμάντι σε σχήμα Oval έχει συνήθως 56 έδρες. Το ελκυστικό σχήμα παίζει σημαντικό ρόλο στα διαμάντια αυτά. Έχει άνισα και υψηλά επίπεδα. Και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή καθώς η κακή κοπή ενός τέτοιου διαμαντιού είναι ορατή και με γυμνό μάτι.

Princess
μονόπετροΗ κοπή Princess είναι σχετικά καινούργιο είδος. Είναι ένα αρκετά ελκυστικό είδος κοπής. Αρκετοί άνθρωποι προτιμούν τα διαμάντια Princess γιατί παρόλο που είναι ορθογώνια, έχουν τέτοια λάμψη, όπως τα διαμάντια Round.
Ας δούμε και το τέταρτο κριτήριο κατάταξης των διαμαντιών. Μαζί με το βάρος ίσως είναι το σημαντικότερο για την τελική αξιολόγησή τους.

Clarity – Διαύγεια :

Με τον όρο διαύγεια εννοούμε ότι το φως περνά ελεύθερα από το διάφανο εσωτερικό της πέτρας, χωρίς εμπόδια και παρεμβολές, ώστε κάποιος να μπορεί καθαρά να παρατηρήσει μέσα από το σώμα της πέτρας. Το διαμάντι στην ιδανική του κατάσταση δεν έχει κανένα έγκλεισμα, δηλαδή εσωτερικό σημάδι, καμία γρατζουνιά και σπάσιμο ή οποιαδήποτε ατέλεια που θα επηρέαζε τη διαύγεια του.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το “ your precious” , συνοδεύεται από πιστοποίηση η οποία βασίζεται στην ανάλυση και στην περιγραφή της πέτρας με βάση τα 4C.

Τη διαπίστωση ότι όντως η πέτρα είναι διαμάντι . Το βάρος του σε καράτια. Γίνεται καταγραφή με λεπτομέρειες της εξωτερικής του μορφής. Η χρωματική κατάταξη του με βάση διεθνείς κανόνες καθώς και η κατάταξη σε κατηγορία καθαρότητας του εσωτερικού του.

[ctt title=”Ο σύντροφος μας είναι διαμάντι και όχι το κόσμημα που φοράμε στο δάχτυλο” tweet=”Ο σύντροφος μας είναι διαμάντι και όχι το κόσμημα που φοράμε στο δάχτυλο http://ctt.ec/jxcbb+ @Clipit_gr” coverup=”jxcbb”]

Κορίτσια, μου επιτρέπετε να απευθυνθώ σε ό,τι αρσενικό κυκλοφορεί στο άρθρο και περνάει από το νου του να δεσμεύτει ισοβίως;;; Εάν είστε σίγουροι πως αυτή η γυναίκα είναι η κα Κοκοβίκου σας, ελπίζω αυτό το άρθρο να σας φάνηκε χρήσιμο και να πάρετε την μεγάλη απόφαση.

Όποια και αν είναι, να είναι για καλό!!μονόπετρο

About the author

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.