Εύκολα λεμονάτα cookies

Θέλεις να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα μπισκότα? Τότε αυτή η συνταγή είναι για σένα.

Φτιάξε αυτά τα υπέροχα λεμονάτα cookies για να πιεις καφέ με τις φίλες σου, να κεράσεις συναδέλφους στο γραφείο, να τα απολαύσεις για πρωινό.

Υπέροχο χρώμα, λεπτά και τραγανά εξωτερικά αλλά λαστιχωτά στο εσωτερικό με μια αιφνιδιαστική γεύση λεμονιού.

Δεν χρειάζονται μίξερ, αρκεί ένα καλό σύρμα και μερικά απλά υλικά: αλεύρι, ζάχαρη, βούτυρο, λεμόνι, τυρί κρέμα, και ένα αυγό.
Πάμε να ξεκινήσουμε

Συνταγή λεμονάτα cookies

Υλικά:

2 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη,
2 κουταλιές κρέμα τυριού με πλήρη λιπαρά
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/3 φλιτζάνι λάδι
1 μεγάλο αυγό
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας πλήρες γάλα
1 κουταλιά της σούπας χυμό φρεσκοστυμμένο λεμόνι

Οδηγίες:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180oc.

Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Αφήστε στην άκρη.

Ρίξτε σε ένα μπολ τη ζάχαρη και το τυρί κρέμα. Με το σύρμα ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Στη συνέχεια προσθέστε το λιωμένο βούτυρο, το λάδι, το αυγό, το ξύσμα λεμονιού, το γάλα και το χυμό λεμονιού. Χτυπήστε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μετά ρίξτε και το αλεύρι, ανακατέψτε ώστε να φτιάξετε μια ζύμη.

Τοποθετήστε σε ένα ταψί μια λαδόκολα. Πλάστε μπαλάκια, με τον πάτο ενός ποτηριού πατήστε τα μπαλάκια ώστε να πάρουν το σχήμα των cookies.
Ψήστε για 6 λεπτά και μετά γυρίστε το ταψί, ψήστε για άλλα 6 λεπτά.

Μόλις τα βγάλετε από το φούρνο μπορείτε να τα πασπαλίσετε με extra ζάχαρη.

About the author

Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά που αγγίζουν το τέλειο.

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο