Εύκολα μήλα φούρνου

Αυτή τη συνταγή θα τη λατρέψετε. Ο συνδυασμό της ζάχαρης, της κανέλας, του μοσχοκάρυδου και του βούτυρο, δίνουν στα μήλα μια γλυκύτητα τόσο νόστιμη που θα γίνει το αγαπημένο σας γλυκό για αυτό το φθινόπωρο και τις κρύες νύχτες.

Συνταγή για μήλα φούρνου:

Συστατικά
4 κόκκινα μήλα του ιδίου μεγέθους
¾ φλιτζανιού ζεστό νερό
¼ κούπας καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
¼ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
⅛ κουταλάκι γαρίφαλο
Λίγα καρύδια τριμματισμένα
Σάλτσα καραμέλας, προαιρετικά

Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο. Ξεπλύνετε καλά τα μήλα Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε τη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο το γαρύφαλλο και τα καρύδια.
Βγάλτε από τα μήλα τον πυρήνα τους. Υπάρχουν πολλά εργαλιάκια για αυτή τη δουλειά στο εμπόριο. Απλά να είστε προσεκτικοί μην σκάψετε πολύ βαθιά, δεν θέλουμε να καταλήξουμε με μια μεγάλη τρύπα στον πάτο του μήλου.

μήλα φούρνου
Τοποθετήστε τα μήλα σε ένα ταψί. Γεμίστε τα μήλα με το μείγμα μπαχαρικών. Κόψτε το βούτυρο σε 4 ισομερή κομμάτια και τοποθετήστε ένα κομμάτι σε κάθε μήλο. Στο τέλος προσθέστε το νερό.

μήλα φούρνου

Καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο και βάλτε στο φούρνο μέχρι τα μήλα να αρχίζουν να μαλακώνουν.

Όταν τα βγάλετε από το φούρνο μπορείτε να τα περιχύσετε με σάλτσα καραμέλας.
Πηγή

About the author

Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά που αγγίζουν το τέλειο.

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο