Εύκολη λεμονάτη μακαρονάδα

Λεμονάτη μακαρονάδα, ιδανική για καλοκαιρινά βράδια. Και ποιος δεν λατρεύει τα ζυμαρικά. Η ποικιλία των πιάτων που μας προσφέρουν είναι τεράστια, τόσο τις χειμωνιάτικες ημέρες με ωραίες και ζεστές σάλτσες, όσο και τους καλοκαιρινούς μήνες με ελαφριούς συνδυασμούς λαχανικών αλλά και με ψητά στα κάρβουνα, κοτόπουλο, κρέας ακόμα και γαρίδες.

Η σημερινή μας συνταγή είναι ιδανική για τα καλοκαιρινά μας δείπνα στη βεράντα. Πλούσια και ελαφριά γεύση, με λίγα και αγνά υλικά.

Συνταγή για λεμονάτη μακαρονάδα

Χρειαζόμαστε

1 πακέτο ζυμαρικά της επιλογής μας, εμείς χρησιμοποιούμε λιγκουίνι
3-4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
το ξύσμα και το χυμό από 2 λεμόνια
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
Αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα. Αν θέλουμε να πετύχουμε τα τέλεια al dente, βράζουμε για 6 λεπτά. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα επιστρέφουμε πάλι στη κατσαρόλα. Ρίχνουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ελαφρώς.

[ctt title=”Γρήγορη και λεμονάτη μακαρονάδα, για υπέροχα βράδια στη βεράντα” tweet=”Γρήγορη και λεμονάτη μακαρονάδα, για υπέροχα βράδια στη βεράντα http://ctt.ec/6n483+ @Clipit_gr” coverup=”6n483″]

Σερβίρουμε αμέσως, διακοσμούμε με επιπλέον τυρί και φύλλα μαϊντανού.

About the author

Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά που αγγίζουν το τέλειο.

Related