Φυσικό μέλι με φέτες λεμονιού

Ένα από τα αγαπημένα μας cooking projects είναι το παρακάτω πάντρεμα δύο πολύ αγαπημένων γεύσεων. Ο μοναδικός συνδυασμός μελιού με το λεμόνι.

Και πριν σας πω περί τίνος ακριβώς πρόκειται, ας προτρέξω να σημειώσω πως αν δε θέλετε λεμόνι, μπορείτε να συνδυάσετε το μέλι με οποιοδήποτε από τα εσπεριδοειδή σας αρέσει.

Η συνταγή αυτή λοιπόν αφορά τη δημιουργία ενός μοναδικού σιροπιού που έχει ακριβώς την ίδια χρησιμότητα που έχει και το μέλι, μόνο που συνδυάζει την έξτρα γεύση του λεμονιού που του ταιριάζει απόλυτα. Με το σιρόπι αυτό λοιπόν μπορούμε να κάνουμε επάλειψη στο ψωμί μας, να πιούμε το τσάι μας, ακόμα και να το φάμε για βάλσαμο του λαιμού όταν μας ταλαιπωρεί βήχας και κάποια ίωση.

Στη τελευταία περίπτωση ιδιαίτερα, τα ευεργετικά οφέλη του μελιού και του λεμονιού για τον οργανισμό μας λειτουργούν άμεσα για την ίασή μας. Επιπλέον το μέλι με το λεμόνι είναι πολύ πιο εύγευστο από ένα οποιοδήποτε σιρόπι φαρμακείου. Στις ευεργετικές ιδιότητες αυτού του σιροπιού, ας προσθέσουμε και αυτή που ξυπνά τον μεταβολισμό λόγω των συστατικών του και βοηθά στη καύση θερμίδων.

Συνταγή για μέλι με λεμόνι:

Τι υλικά χρειαζόμαστε:

  • 3/4 κιλό μέλι
  • 1 ολόκληρο λεμόνι
  • 1 κουταλάκι μπαχαρικά της αρεσκείας μας: ginger, κανέλα, γαρύφαλλο ή κάρδαμο

Σε ένα γυάλινο βάζο τοποθετούμε αρχικά τις φέτες του μισού λεμονιού κομμένες στη μέση ή σε τέταρτα. Προσθέτουμε τη μισή δόση του ginger και έπειτα τη μισή δόση από το μέλι. Ανακατεύουμε καλά. Συνεχίζουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη μισή δόση από τα υλικά μας. Καπακώνουμε το βάζο μας και το βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Το αποτέλεσμα θα είναι το εξής: το παχύρρευστο μέλι θα γίνει πιο ρευστό αφού θα έχει αναμιχθεί με τους χυμούς του λεμονιού. Αν το προτιμάτε παρόλα αυτά πιο παχύρρευστο, αλλάξτε τις αναλογίες λεμονιού και μελιού.

Η ίδια συνταγή γίνεται με μέλι, lime και φύλλα μέντας… Με μέλι, λεμόνι και δεντρολίβανο… Μέλι, πορτοκάλι και γαρύφαλλο… Είναι πολλοί οι γευστικοί συνδυασμοί…

Το σιρόπι μας αφού είναι έτοιμο, διατηρείται στο ψυγείο για αρκετούς μήνες. Και μπορείτε να το ανανεώνετε προσθέτοντας κάθε φορά λίγο μέλι. Φτιάξτε το και προσθέστε την επόμενη φορά στο ζεστό τσάι σας μια κουταλιά από αυτό. Τα μοναδικά αρώματα των εσπεριδοειδών και του μελιού πραγματικά θα σας συνεπάρουν…

Extra tip: Μήπως να περιχύναμε αυτό το πεντανόστιμο σιρόπι και ως γλάσο σε κάποιο cake;

About the author

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.