Φθινοπωρινή σανγκρία με ρόδι και μήλα

To ρόδι και το μήλο είναι τα φρούτα της εποχής και ενώ το καλοκαίρι οι συνταγές για coctail είναι πολλές, το φθινόπωρο λίγες είναι οι επιλογές για κάποιο ποτό πιο ιδιαίτερο.

Τα δύο αυτά φρούτα όμως είναι πολύ αγαπημένα και με ιδιαίτερο άρωμα.

Όταν θα πάτε στο μανάβικο, εφοδιαστείτε μερικά και φτιάξτε φθινοπωρινή σανγκρία για να κεράσετε φίλους ή συγγενείς στην επόμενη σας μάζωξη.

Extra tip: Προαιρετικά, μπορείτε στη συνταγή να προσθέσετε και σύκα, κομμένα σε τέταρτα. Επίσης, όταν αγοράζετε ρόδια, προτιμήστε αυτά που είναι πιο βαριά. Έχουν περισσότερο χυμό!

Συνταγή για φθινοπωρινή σανγκρία:

Χρειαζόμαστε:

1 κούπα σπόρους ροδιού

2 κούπες χυμό ροδιού

1 μήλο κομμένο σε λεπτές φέτες

4 μικρά σύκα κομμένα σε τέταρτα (προαιρετικά)

1 μπουκάλι κρύο prosecco (αφρώδες λευκό κρασί)

1 φλυτζάνι κονιάκ brandy

πάγος

Σε μια μεγάλη κανάτα, γεμίζουμε μέχρι τη μέση με πάγο και ρίχνουμε όλα τα φρούτα. Έπειτα το χυμό, το brandy και το κρασί. Σερβίρεται κρύο.

About the author

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο