Φτιάξε περιβόλι στο μπαλκόνι σου

Η Σοφία Σταυρούλια μας ενημερώνει για το πως μπορούμε να φτιάξουμε ένα μικρό περιβόλι στο μπαλκόνι μας απλά και κατανοητά.

Πως σου φαίνεται η ιδέα του να φτιάξεις ένα περιβόλι στο μπαλκόνι σου; Αν σκέφτεσαι πως κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να συμβεί στην πραγματικότητα, ας αναφέρουμε πως είναι κάτι που γίνεται συνεχώς όλο και πιο δημοφιλές.

Η λεγόμενη “αστική γεωργία” εξελίσσεται όλο και σε περισσότερα μπαλκόνια και δεν είναι λίγοι αυτοί που φτιάχνουν τη σαλάτα τους με δικά τους κηπευτικά. Ακόμα κι αν μένουν σε κάποιο διαμέρισμα της μεγαλούπολης.

“Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από το να παράγεις δικά σου λαχανικά”, “είναι ένα άκρως αγχολυτικό χόμπι και σπουδαίο παράδειγμα για τα παιδιά μας που κλείνονται μέσα στα διαμερίσματα”, “θέλω να ξέρω τι τρώω, όσο αυτό είναι δυνατόν”, “δεν κατάγομαι από κάποιο χωριό και είναι σπουδαία ευκαιρία για να έχω επαφή με τη φύση” είναι μερικά από τα επιχειρήματα ανθρώπων που έχουν μετατρέψει τη βεράντα ή την ταράτσα της πολυκατοικίας τους σε μποστάνι.

Κι όμως, δεν είναι μεγάλη απόφαση να καλλιεργήσεις κηπευτικά στο μποστάνι σου. Δυο μαρουλάκια σε μια γλάστρα, μερικές πιπεριές, ντοματίνια, σπανάκι,κρεμμύδι χλωρό, ρόκα, αρωματικά φυτά, ακόμα και φράουλες είναι ιδανικά για να τα φυτέψεις.

[ctt title=”“Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από το να παράγεις δικά σου λαχανικά”” tweet=”“Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από το να παράγεις δικά σου λαχανικά” http://ctt.ec/5cGDY+” coverup=”5cGDY”]

Η σύντομη καλλιέργειά τους είναι αυτή που μας επιτρέπει να τα φυτέψουμε στο μπαλκόνι μας, μιας και τα φυτά επηρεάζονται πάντα από το κλίμα στο οποίο βρίσκονται. Για παράδειγμα, το φύτεμα ενός μπρόκολου ή ενός κουνουπιδιού αντενδείκνυται, μιας και -λόγω της αργής ανάπτυξής τους- θα επηρεαστούν από το καυσαέριο.

Με λίγη προσοχή στο πότισμα και στην κατάλληλη λίπανση, σε λίγο καιρό θα απολαύσετε δικά σας κηπευτικά. Αξίζει, έστω και για μερικές σαλάτες τη σεζόν, μιας και είναι λογικό η ποσότητα να είναι περιορισμένη.

Προμηθευτείτε λοιπόν σπόρους και αρχίστε τις “μπαλκονάτες καλλιέργειες”!

About the author

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.