Φτιάξε την πιο απλή παέγια

Αν δεν είσαι Ισπανός, δεν μπορείς να πεις ότι ξέρεις να μαγειρεύεις παέγια. Άλλωστε είναι το εθνικό τους φαγητό και σε περιμένουν στην γωνία αν δουν και κάνεις κάτι λάθος στην παρασκευή της.

Όποιος έχει δοκιμάσει παέγια την έχει ερωτευτεί.

Για τον λόγο αυτό αξίζει μια προσπάθεια να την μαγειρέψουμε. Σίγουρα δεν θα την πετύχουμε 100% και δεν χρειάζεται να την δοκιμάσει κάποιος Ισπανός αλλά θα γεμίσει το σπίτι μας υπέροχες μυρωδιές.

Οι συνταγές  γενικότερα που κυκλοφορούν είναι αρκετά περίπλοκες με πολλά υλικά και διάφορους συνδυασμούς. Αυτό από μόνο του είναι αποτρεπτικό να ασχοληθείς με την συγκεκριμένη συνταγή

αλλά εδώ είμαστε για να απλοποιήσουμε τα πράγματα.

Η παέγια είναι συνδυασμός και κρέατος, συγκεκριμένα κοτόπουλου με θαλασσινά.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα αγαπημένα σας θαλασσινά, από γαρίδες, μύδια, αστακούς ή κυδώνια. Ή απλά να μην χρησιμοποιήσετε.

Δεν είναι εύκολη η ιδέα να τρως και θαλασσινά και κρέας στο ίδιο πιάτο. Έτσι η πρότασή μας είναι την πρώτη φορά που θα την φτιάξετε μην χρησιμοποιήσετε θαλασσινά. Στη συνέχεια όμως και σιγά σιγά μπορείτε να αρχίσετε να πειραματίζεστε.

Αν δεν έχετε τηγάνι παέγιας, που είναι και το πιο πιθανό, χρησιμοποιήστε απλά ένα μεγάλο τηγάνι που να είναι όμως βαθύ.

Το κοτόπουλο χρειάζεται να είναι μαλακό και υγρό

Συνταγή για εύκολη παέγια: 

Υλικά: 

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους

1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

περίπου 1 ½ κιλό στήθος  κοτόπουλο χωρίς κόκαλα και πέτσα, κομμένο σε μπουκιές,

2 1/2 φλιτζάνια κιλά ρύζι τύπου bomba

1 κούπα αρακά

4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου

αλάτι,

πάπρικα,

πιπέρι,

γαρίφαλο,

σαφράν

2 ντομάτες ψιλοκομμένες

1 κούπα νερό

λίγο μαϊντανό

φέτες λεμόνι, για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση: 

Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Σοτάρετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, το κρεμμύδι και την πιπεριά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.

Μετά προσθέστε το σκόρδο και αφήστε το να βγάλει τα αρώματα τού για 1 περίπου λεπτό.

Αφαιρέστε από το τηγάνι το σοφρίτο (δηλαδή το μείγμα από το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο).

Στο ίδιο τηγάνι προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το κοτόπουλο, αλάτι και πιπέρι και μαγειρέψτε μέχρι να ψιλό ψηθεί το κοτόπουλο. Για να μιλήσουμε με ποσοστά γύρω στο 50% του κανονικού ψησίματος.

Αφαιρέστε το και αυτό από το τηγάνι.

Μέσα στο ζωμό από κοτόπουλο ανακατεύουμε το σαφράν, το γαρύφαλλο και την πάπρικα

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε με τα υπολείμματα του λαδιού και των αρωμάτων για 3 λεπτά περίπου.

Στη συνέχεια ρίξτε το ζωμό από το κοτόπουλο. Το σοφρίτο, το κοτόπουλο, τις ντομάτες, τον αρακά και 1 φλιτζάνι νερό.

Αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει με μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 20 -25 λεπτά. Μέχρι το ρύζι να γίνει τρυφερό και το κοτόπουλο να ψηθεί στο 100%.

Αν χρειαστεί μπορεί να προσθέσετε και ένα επιπλέον φλιτζάνι νερό ή ζωμό από κοτόπουλο.

Προς το τέλος ρίξτε και τον μαϊντανό και ανακατέψτε ελαφριά.

Γαρνίρετε με φέτες λεμονιού και σερβίρετε αμέσως.

About the author

Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά που αγγίζουν το τέλειο.

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο