Γαρίδες με ντομάτα και φέτα

Ένα πιάτο που θυμίζει ελληνικό καλοκαίρι. Ο συνδυασμός της ντομάτας με την φέτα ούτως ή άλλως είναι αγαπημένος (ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα πιάτο ντάκο;). Όσο για τις γαρίδες, στις θάλασσές μας βρίσκουμε πραγματικά πεντανόστιμες… και μην ξεχνάμε, η γαρίδα είναι από τα πιο εύκολα και γρήγορα πιάτα, για κάθε περίσταση.

Συνταγή για Γαρίδες με ντομάτα και φέτα:

Χρειαζόμαστε

1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
αλάτι
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
μια πρέζα κόκκινο πιπέρι
1 με 2 τριμμένες ντομάτες
1 κιλό μεσαίες γαρίδες,
1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
1 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξερή ρίγανη
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

Σε μια μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες, το κρασί, τη ρίγανη, το αλάτι και το κόκκινο πιπέρι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει για περίπου 1 ώρα. Εν τω μεταξύ έχουμε ξεπλύνει και σκουπίσει καλά τις γαρίδες. Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες, κλείνουμε πάλι την κατσαρόλα και αφήνουμε στη φωτιά για άλλα 10 με 15 λεπτά.

Εννοείται ότι μπορούμε να τις φάμε και έτσι, μην ξεχάσετε να τις πασπαλίσετε με λίγο μαϊντανό, ή να αποτελέσουν συνοδευτικό για ένα ρύζι. Με όποιο τρόπο και αν τις φάτε, ανοίξτε και ένα μπουκάλι ούζο.

About the author

Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά που αγγίζουν το τέλειο.

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.