Γιατί να μην χρησιμοποιείς σφουγγαράκια του μακιγιάζ

Θα πρέπει να είσαι αρκετά αρχάρια στο θέμα του μακιγιάζ για να μην έχεις ακούσει ποτέ για το “διάσημο” beauty blender και το πώς έχει αλλάξει τον τρόπο που οι beauty expert απλώνουν το make up τους.

Θα λέγαμε πως έχει γίνει το απαραίτητο εργαλείο στο kit κάθε μακιγιέρ. Όπως και να έχει, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως τα σφουγγάρια του μακιγιάζ, εφόσον μας αρέσει να τα χρησιμοποιούμε, είναι εργαλεία που θέλουν ιδιαίτερη φροντίδα. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν ειδικοί σε θέματα μακιγιάζ που διαφωνούν παντελώς με την χρήση σφουγγαριών για το foundation.

Πριν λοιπόν το χρησιμοποιήσεις, αναλογίσου τις εξής βασικές λεπτομέρειες:

Τα σφουγγάρια του μακιγιάζ μπορούν να γίνουν εστία μικροβίων αν δεν τα πλένεις με τον σωστό τρόπο. Πρέπει να πλένονται κάθε φορά, πριν τα χρησιμοποιήσεις. Ειδάλλως, παίρνετε το ρίσκο να απλώσετε βακτήρια σε όλο το πρόσωπό σας.

Έχουν επίσης περιορισμένη διάρκεια ζωής. ‘Ένα beauty blender θα πρέπει να το ανανεώνουμε κάθε 2 – 3 μήνες.

σφουγγαράκια του μακιγιάζΣκεφτείτε όμως, πως ένα καλό πινέλο για το foundation μπορεί να κρατήσει χρόνια.

Επιπλέον , ας αναφέρουμε το γεγονός πως αν ένα beauty blender δεν καθαριστεί μετά από κάθε χρήση του, δεν θα είναι αποτελεσματικό στην εφαρμογή του foundation. Υπολείμματα επάνω στο σφουγγάρι μπορούν να κάνουν το πρόσωπό σας να φαίνεται αρκετά “παστωμένο” και το προϊόν του foundation δύσκολο να αναμιχθεί σωστά στην επιδερμίδα σας.

Αν δε, χρησιμοποιείτε το ίδιο σφουγγαράκι για το make up, την πούδρα και το concealer, όλα θα γίνουν επάνω του μία “πάστα” και στο πρόσωπό σας θα έχετε την αίσθηση πως έχετε απλώσει λάσπη. Τι προτιμάτε, ξεχωριστό beauty blender για κάθε προϊόν μακιγιάζ, ή ένα καλό σετ πινέλων;;

Tέλος, ας μην ξεχνάμε κάτι που σίγουρα έχετε διαπιστώσει κι εσείς. Τα σφουγγάρια του μακιγιάζ απορροφούν πολύ προϊόν από το foundation.

Θα μπορούσαμε να πούμε πως σπαταλάμε μεγάλη ποσότητα από το αγαπημένο μας καλλυντικό, ένα καλλυντικό που πολλές φορές είναι και από τα πιο ακριβά της συλλογής μας.

Θα έλεγα πως το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να απλώσουμε το foundation με ένα καλό πινέλο και με το beauty blender μπορούμε εκ των υστέρων να “απαλύνουμε” το αποτέλεσμα στο πρόσωπό μας.

About the author

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.