Γρήγορες και εύκολες ζουμερές μπριζόλες

Πολλές φορές δεν έχουμε χρόνο για να μαγειρέψουμε. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, οι πολλές καθημερινές δουλειές, οι δραστηριότητες μας κρατάνε μακρυά από τα μάτια της κουζίνας.

Έτσι είτε παραγγέλνουμε απέξω με αποτελέσμα να μην τρώμε υγιείνα και να παίρνουμε περισσότερες θερμίδες από ότι χρειαζόμαστε.  Είτε μαγειρεύουμε πολύ γρήγορα ότι βρούμε μπροστά μας, συνήθως το αποτέλεσμα είναι άνοστα και άγευστα φαγητά.

Η πραγματικότητα αυτή όμως μπορεί να αλλάξει και μέσα σε πολύ λίγη ώρα να φτιάξουμε ένα θεσπέσιο φαγητό που θα γλείφουνε τα δάχτυλά μας…

…αρκεί να είμαστε δημιουργικοί, να βρίσκουμε τις κατάλληλες συνταγές και να χρησιμοποιούμε σωστά υλικά.

Σήμερα λοιπόν θα μαγειρέψουμε μαριναρισμένες χοιρινές ζουμερές μπριζόλες σε λεμόνι και σκόρδο.

Οι μπριζόλες χρειάζονται 15 λεπτά μαρινάρισμα και 10 λεπτά μαγείρεμα.

Θα χρειαστούμε:

2 με 4 χοιρινές μπριζόλες
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
½ κουταλάκι του γλυκού κίμινο
½ κουταλάκι του γλυκού τσίλι σκόνη ζουμερές μπριζόλες
½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
χυμό από ένα με δύο λεμόνια
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλες τις σκόνες μαζί. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο και τον χυμό λεμονιού.

Στο τέλος προσθέτουμε μέσα τις μπριζόλες, τις γυρνάμε και από τις δύο πλευρές ώστε το υλικό να τις καλύψει ομοιόμορφα.

Τις αφήνουμε να μαριναριστούν για 15 λεπτά. Σίγουρα μπορούμε να τις αφήσουμε και παραπάνω, αλλά έδω συζητάμε για την περίπτωση που δεν έχουμε πολύ χρόνο στη διάθεσή μας.

Μετά τα 15 λεπτά, τοποθετούμε τις μπριζόλες σε ένα ταψι που έχουμε καλύψει με αλουμινόχαρτο. Τις βάζουμε στο φούρνο και ανάβουμε το γκριλ σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Θέλουν περίπου 5 λεπτά στη κάθε πλευρά.

Μετά από 25 λεπτά, θα απολαμβάνετε γευστικότατες και ζουμερές μπριζόλες.

Συνοδεύονται υπέροχα με σαλάτα ή ρύζι.

About the author

Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά που αγγίζουν το τέλειο.

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο