Η δίαιτα πάντα ξεκινά εγκεφαλικά

Δεν θυμάμαι τον εαυτό μου ποτέ να μην κάνει δίαιτα. Μια ζωή ολόκληρη και άλλη μια τόση που με περιμένει. Πολύ θα ήθελα κάποια στιγμή να ζω σε ένα όνειρο, να τρώω όσες ποσότητες παγωτού θέλω και να μην παίρνω γραμμάριο.

Το να προσέχεις πάντα τι τρως πέρα του ότι δεν είναι ευχάριστο, περιοριστικό θα το έλεγα, είναι και αρκετά δύσκολο. Χρειάζεται συνεχή προσπάθεια. Όχι μόνο να συνηθίσουμε το στομάχι μας αλλά τον μεγαλύτερο εχθρό μας στη προσπάθεια αυτή, που δεν είναι άλλος από τον εγκέφαλό μας. Τι το στομάχι μας να είναι γεμάτο αν ο εγκέφαλος δώσει σήμα ότι θέλω γλυκό τώρα, όλα έχουν τελειώσει.

Έτσι για να χάσουμε μερικά κιλάκια και να προσπαθήσουμε να τρώμε λιγότερο πρέπει να ξεγελάσουμε τον εγκέφαλο.

Πρώτη κίνηση τρώμε σε μικρά πιατάκια, του γλυκού κατά προτίμηση. Πόση ποσότητα φαγητού να χωρέσει σε ένα τέτοιο πιάτο, σίγουρα λιγότερη από μια πιατέλα. Εννοείται, απλά το τονίζω για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, δεν επιστρέφουμε στην κατσαρόλα για να γεμίσουμε δεύτερη φορά το πιάτο μας.

Πιστεύατε ποτέ ότι το χρώμα του πιάτου παίζει ρόλο στη δίαιτα και όμως. Όταν το χρώμα του πιάτου είναι αντίθετο με το χρώμα του φαγητού βλέπουμε τις μερίδες μεγαλύτερες από ότι είναι με αποτέλεσμα να στέλνουμε σήμα στον εγκέφαλο ότι θα χορτάσουμε με αυτό που θα φάμε.

Η συνήθεια είναι άλλη μία αιτία να τρώμε πολύ, αν παράδειγμα κάθε βράδυ στις 10 μαζί με την ταινία που βλέπουμε τρώμε ένα πιάτο μακαρόνια τότε κάθε βράδυ, ανεξάρτητα αν πεινάμε ή όχι θα θέλουμε να φάμε. Πως ξεγελάμε τον εγκέφαλο στη συγκεκριμένη περίπτωση? απλά δεν τρώμε κάθε μέρα τις ίδιες ώρες.

Επίσης ο περιβάλλοντας χώρος ενισχύει την συνήθεια, αν παραδείγματος χάριν κάθε μέρα πηγαίνοντας στην δουλειά παίρνετε από το γωνιακό μαγαζί ένα τεράστιο φρεντοτσίνο, όσο περνάτε από αυτόν τον δρόμο θα θέλετε φρεντοτσίνο. Άλλαξε τη συνήθεια του εγκεφάλου σας αλλάζοντας δρόμο.

[ctt title=”Έχεις αναρωτηθεί ότι το χρώμα του πιάτου σου επηρεάζει τη #δίαιτα σου;” tweet=”Έχεις αναρωτηθεί ότι το χρώμα του πιάτου σου επηρεάζει τη #δίαιτα σου; http://ctt.ec/4p8U2+ @Clipit_gr” coverup=”4p8U2″]

Και τέλος τοποθετήστε τις υγιεινές τροφές σε μικρότερη απόσταση από το χέρι σας από ότι τις «λίγο πιο υγιεινές». Στο τραπέζι της κουζίνας βάλτε ένα καλάθι με φρούτα, ενώ το καλάθι με τα σοκολατάκια, βάλτε το στο πιο ψηλό σημείο της κουζίνας. Στο ψυγείο τοποθετείστε μπροστά μπροστά τα φρούτα και πολύ πίσω τα αλλαντικά. Μόλις το ανοίξετε το μάτι σας θα πέσει πρώτα σε αυτά και ο εγκέφαλό σας θα νομίζει ότι έχει τρελή επιθυμία να φάει ένα μήλο.

About the author

Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά που αγγίζουν το τέλειο.

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.