H οργάνωση της ντουλάπας σου, βήμα βήμα

Έχετε ακούσει ή πει ποτέ τη φράση: Έχω πάρα πολλά ρούχα και τίποτα να φορέσω” Δυστυχώς, αυτό πιστεύουν πολλές γυναίκες σήμερα.

Το 1930 η μέση γυναίκα είχε μόλις 36 είδη ένδυσης στην ντουλάπα της. Σήμερα, ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί σε 120! Δεν υπάρχει λοιπόν αμφιβολία, πως μέσα σε αυτό το σορό να βρούμε κάτι να φορέσουμε;

Όταν αγοράζουμε κάτι μόνο και μόνο επειδή μας γυάλισε το μάτι ή είναι φθηνό, γεμίζουμε την ντουλάπα μας με είδη που δεν αγαπάμε. Πως λοιπόν να ξεκινήσει ευχάριστα η ημέρα σου φορώντας ρούχα που δεν αγαπάς?

Η τακτοποίηση και το ξεκαθάρισμα της ντουλάπας είναι ένα από τα βασικά που πρέπει να κάνουμε τακτικά.Τίθεται όμως το ερώτημα πως από τα πάρα πολλά είδη ένδυσης που έχω να τα περιορίσω σε λίγα.

Ας φτιάξουμε ένα οδηγό.

Βήμα 1: Καταργήστε την ακαταστασία.

Κατ ‘αρχάς, ας είμαστε ειλικρινείς ρούχα που δεν έχουμε φορέσει για 5 χρόνια, σίγουρα δεν θα τα ξαναφορέσουμε, οπότε η πρώτη διαλογή έχει γίνει.

Βγάλτε όλα τα ρούχα από τη ντουλάπα και απλώστε τα στο πάτωμα. Ναι το θεαμά μπορεί να είναι εντυπωσιακό. Και μην ξεχάσετε και εκείνο το παλτό που το είχατε αγοράσει πριν καιρό, το φορέσατε λίγες φορές αλλά πλέον είναι εκτός εποχής.

Προς το παρόν αφήστε στην άκρη παπούτσια και αξεσουάρ.

Χωρίστε τα ρούχα σας σε δύο σωρούς : ρούχα που σας αρέσει να φοράτε όλη την ώρα (αγαπημένο τζιν, πουλοβερ, πράγματα που φοράτε ξανά και ξανά). Και ένα σωρό με ρούχα που δεν αγαπάτε πια. Πως τα ξεχωρίζεται, πιάστε το ρούχο σας αν δεν σας προκαλεί καμια συγκίνηση βάλτε το στον άλλο σωρό.

Αποφασίστε με βάση την καρδιά σας και όχι το μυαλό για να ταξινομήσετε τα υπάρχοντας σας.

Τον σωρό με τα ρούχα που δεν θέλετε βάλτε τα σε σακούλες αποφασίζετε άλλη στιγμή τι θα τα κάνετε. Το σημαντικό είναι να μην τα βλέπετε.

Βήμα 2: Αξιολόγηση ό, τι έχει απομείνει.

Τώρα έχετε ένα σωρό γεμάτο μόνο τα ρούχα που αγαπάτε! Σήκωσε κάθε ρούχο και πάλι και ρωτήστε τον εαυτό σας, “Τι μου αρέσει ειδικά σε αυτό;”

Ίσως είναι το χρώμα ή ίσως η προσαρμογή. Όποια και αν είναι, σημειώστε όλους τους λόγους που αγαπάτε το κάθε ένα.

Όταν τελειώσετε, ξεχωρίστε από το σωρό τα ρούχα που θα φορέσετε αυτή τη σεζόν, δηλαδή τους επόμενους τρεις μήνες. Ό, τι έχει απομείνει μπορεί να θεωρηθεί η βάση της ντουλάπας σας.

Βήμα 3: Δημιουργήστε όραμά.

Ωραία έχετε τη βάση, πως θα την μετατρέψετε όμως σε δικό σας προσωπικό στυλ. Πως μπορείτε να δημιουργήσετε μια ντουλάπα που αντανακλά την προσωπικότητά σας. Σε αυτό μπορεί να σας βοηθήσει και το Pinterest.

Xρησιμοποιήστε Pinterest για να δημιουργήσετε τη δική σας οπτική, Κάντε pin εικόνες και ρούχα που αποτελούν πηγή έμπνευσης για σας όσον αφορά το χρώμα, το ύφασμα, τη σιλουέτα και τα μοτίβα. Μπορείτε επίσης να καρφιτσώσετε χώρους, ντουλάπες, φωτογραφίες, έργα τέχνης, ή ότι σας εμπνέει.

Έγινε? Τώρα, ήρθε η ώρα να αξιολογήσετε αυτό που βλέπετε. Γράψτε κάτω όλα τα επαναλαμβανόμενα θέματα, όπως ακριβώς κάνατε όταν αξιολογούσατε τα ρούχα σας.

Αποφασίστε με βάση τα ακόλουθα:
Ποιο είναι το αγαπημένο σας χρώμα, ίσως το γκρι ή το μπλέ. Αυτό το χρώμα θα πρέπει να αποτελεί συντονιστή στη ντουλάπα σας.

Ποιο είναι το κύριο χρώμα, ίσως το πράσινο που ταιριάζει με τα μάτια σας ή το κόκκινο που ταιριάζει με τους χρωματισμούς του μακιγιάζ σας. Αυτό το χρώμα πρέπει να είναι το κεντρικό στη ντουλάπα σας.

Χρώματα ενθουσιασμού : Έντονα χρώματα, όπως το κίτρινο και το φούξια που σας προκαλούν ενθουσιασμό.

Βήμα 4: Εξετάστε τον τρόπο ζωής σας.

Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για την εξασφάλιση ότι κάθε κομμάτι στην ντουλάπα σας ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας και να περιλαμβάνει μόνο τα στοιχεία που χρειάζεστε. Σημειώστε τις δραστηριότητες που κάνετε σε καθημερινή και εβδομαδιαία βάση (όπως: εργασία, δείπνο, προπόνηση, νυχτερινή ζωή, εκκλησία, και ούτω καθεξής), τότε γράψετε τη συχνότητα της δραστηριότητας (ας πούμε 5 φορές ανά εβδομάδα ή 2x ανά εβδομάδα).

Για παράδειγμα, μπορείτε να φορέσετε ρούχα γραφείου από Δευτέρα έως Πέμπτη, αλλά κάνετε πιο casual εμφανίσεις την Παρασκευή. Επίσης έχετε κάποια ρούχα για επίσημα επαγγελματικά ραντεβού.

Επιπλέον, σημειώστε την ποικιλία των ειδών ένδυσης που χρειάζεστε για κάθε δραστηριότητα. Για παράδειγμα, πηγαίνετε κάθε ημέρα στο γυμναστήριο, τότε σίγουρα χρειάζεστε ρούχα κάθε ημέρα για αυτό. Κάνετε γιόγκα μια με δύο φορές την εβδομάδα στο σπίτι, τότε δεν χρειάζεστε και τόσα πολλά.

[ctt title=”Φτιάξε την #ντουλάπα σου με βάση την καρδιά και όχι το μυαλό ” tweet=”Φτιάξε την #ντουλάπα σου με βάση την καρδιά και όχι το μυαλό http://ctt.ec/PyWI2+ @Clipit_gr” coverup=”PyWI2″]

Τώρα, καταγράψτε τα είδη των αντικειμένων που χρειάζεστε για κάθε δραστηριότητα: T-shirts, τζιν, σακάκι, πουκάμισα, πουλόβερ κλπ.

Βήμα 5: Ολοκλήρωση της ντουλάπας σας.

Έχετε μόνο τα ρούχα που αγαπάτε μπροστά σας, μαζί με τον κατάλογο των ειδών ένδυσης που θα πρέπει να φοράτε στην καθημερινότητά σας. Τώρα πηγαίνετε στο σωρό σας και προβείτε σε απολογισμό του τι έχετε. Μια κοντή φούστα που σας αρέσει δεν είναι ότι καλύτερο για επαγγελματικό ραντεβού, αντιθέτως ταιριάζει περισσότερο στη νυχτερινή ζωή σας.

Αρχίστε να τοποθετείτε ξανά τα ρούχα στην ντουλάπα με βάση την εποχικότητα, τη δραστηριότητα, τα χρώματα και την καθημερινότητα.
Με αυτό τον τρόπο η ντουλάπα σας θα είναι πάντα οργανωμένη, θα γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή αν έχετε έλλειψη σε κάτι και πάνω από όλα θα μεγιστοποιήσετε το mix and match.

About the author

Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά που αγγίζουν το τέλειο.

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.