Η πιο εύκολη μανιταρόπιτα

Η παρακάτω συνταγή ανήκει σε αυτές που είναι εύκολες,γρήγορες, αρέσουν σε όλους, μυρίζουν σπιτικό φαγάκι και μαζεύουν φίλους και οικογένεια γύρω από το τραπέζι. Κάπως έτσι προέκυψε και σε εμάς, αγοράζοντας ελάχιστα υλικά από το σούπερ μάρκετ καταφέραμε μέσα σε λίγη ώρα να κάνουμε το σπίτι να μυρίσει με υπέροχες μυρωδιές, μαγειρέψαμε μέσα σε ελάχιστη ώρα και στο τέλος γλείφαμε όλοι τα δάχτυλά μας.

Η μανιταρόπιτα έχει πολλές παραλλαγές και οφείλουμε να ομολογήσουμε πως είναι από τα αγαπημένα μας πιάτα. Δε θα ήταν υπερβολικό να πούμε πως τη δοκιμάζουμε σε οποιαδήποτε επαρχιακή ταβέρνα την παινεύεται ως σπεσιαλιτέ και με αφορμή την παρακάτω συνταγή έχουμε τη δυνατότητα να την απολαμβάνουμε περισσότερο συχνά.

Συνταγή για μανιταρόπιτα:

Τι χρειαζόμαστε:

2 φύλλα σφολιάτας

2 κουτιά μανιτάρια σε φέτες

2 κρέμες γάλακτος light

300 γρ κίτρινο μαλακό τυρί (edam για παράδειγμα)

200 γρ. ζαμπόν

Εκτέλεση:

Αφού βουτυρώσουμε καλά το πυρέξ μας, στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας.

Σε ένα μπολ έχουμε ενώσει τα τυριά και το ζαμπόν κομμένα σε κύβους και ανακατεύουμε με τη κρέμα γάλακτος και τα μανιτάρια. Αδειάζουμε το μείγμα στο πυρέξ.

Σκεπάζουμε την πίτα μας με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, κλείνοντας καλά τις γωνίες και με ένα πιρούνι τρυπάμε από πάνω το φύλλο σε ότι σχέδιο μας αρέσει. Ψήστε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και απολαύστε την!

μανιταρόπιταextra tip: Μην προσθέστε καθόλου αλάτι στο μείγμα σας. Προαιρετικά, βάλτε πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο.

About the author

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.