Η πιο γρήγορη μαρμελάδα

Η παρασκευή της μαρμελάδας, έχει συνδεθεί με πολύ χρόνο στη κουζίνα και ατελείωτο ανακάτεμα.

Είναι όμως τόσο ωραίο να το φτιάχνεις και να ετοιμάζεις τα βαζάκια σου. Άσε που αυτά τα βαζάκια είναι από τα πιο ωραία διακοσμητικά της κουζίνας.

Γιατί να χρειάζεται τόσος χρόνος να φτιάξεις μαρμελάδα, τον οποίο δεν τον διαθέτουμε κιόλας?

Είμαι από τις τυχερές που έχουν θερμομιξ. Εδώ απλά ρίχνεις τα φρούτα στον κάδο, τη ζάχαρη, την κανέλα και το λεμόνι. Μετά από 15 λεπτά έχεις υπέροχη μαρμελάδα.

Δεν έχετε όμως όλες θερμομιξ στην κουζίνας σας. Πως μπορείς να φτιάξεις λοιπόν γρήγορα μαρμελάδα?

Η απάντηση έρχεται μέσα από το φούρνο μικροκυμάτων.

Και εδώ θα χρειαστείτε περίπου 20 λεπτά.

μαρμελάδα

Μικρό – tips

  • Πρέπει να έχετε υπόψη ότι ο φούρνο μικροκυμάτων είναι ένα τέλειο εργαλείο για να φτιάξουμε μία μικρή παρτίδα μαρμελάδα.
  • Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο σχετικά σκεύος γιατί τα φρούτα καθώς μαγειρεύονται τετραπλασιάζονται σε όγκο.
  • Ρίξτε μέσα φρούτα μαλακά ή που έχετε «ξεχάσει» να φάτε. Κόψτε τα σε μικρά κομμάτια, αφαιρώντας κουκούτσια και κοτσάνια.
  • Χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε είδος ζάχαρης, κανονική, μαύρη ακόμα και μέλι. Η μαρμελάδα δεν θέλει πολύ ζάχαρη εως ½ φλιτζάνι είναι αρκετή.
  • Μην ξεχάσετε λίγο λεμονοχυμο δύο κουταλιές τις σούπας είναι αρκετές.
  • Και όσον αφορά στην κανέλα, θα μοιραστώ ένα μυστικό. Μια μέρα δεν είχα ξυλάκι κανέλας να προσθέσω παρά μόνο τριμμένη. Έτσι αποφάσισα να ρίξω τριμμένη κανέλα. Η μαρμελάδα έγινε καλύτερη από κάθε άλλη φορά. Και από τότε χρησιμοποιώ μόνο τριμμένη κανέλα.
  • Βάλτε για αρχή το φούρνο μυκροκυμάτων στα 10 λεπτά. Στη μέση του χρόνου ανακατέψτε το μείγμα.
  • Μετά τα δέκα λεπτά βγάλτε τη μαρμελάδα από το φούρνο. Μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε γάντια φούρνου μόλις αφαιρέσετε το σκεύος.
  • Ανακατέψτε καλά, αν το αποτέλεσμα δεν σας ικανοποιεί βάλτε πάλι το σκέυος στο φούρνο για άλλα 5 λεπτά αλλά όχι παραπάνω.
  • Ακόμα και αν μετά τα 15 λεπτά η μαρμελάδα φαίνεται λίγο συροπιαστή καλό είναι να μην μπούμε σε πειρασμό να την μαγειρέψουμε περισσότερο. Θα γίνει πιο σταθερή καθώς κρυώνει, ενώ το περισσότερο μαγείρεμα θα κρυσταλλώσει τη ζάχαρη.

Μόλις κρυώσει την τοποθετούμε σε βαζάκια. Κρατάει αρκετές εβδομάδες στο ψυγείο και και περίπου τρεις μήνες στην κατάψυξη.

About the author

Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά που αγγίζουν το τέλειο.

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.