Η ψυχολογία των χρωμάτων μέσα στο σπίτι

Όταν αποφασίζουμε να διακοσμήσουμε το σπίτι μας είτε ακολουθούμε το ένστικτό μας. Είτε χρησιμοποιούμε πρότυπα ντεκόρ που τα ξεσηκώνουμε από περιοδικά ή από το internet.

 Ότι και να κάνουμε, η ψυχολογία των χρωμάτων είναι εκείνη που τελικά θα καθορίσει το σπίτι μας. Μιας και μπορεί να εμπνεύσει συναισθήματα, να δημιουργήσει ψευδαισθήσεις χώρου. Να δημιουργήσει διάφορες ατμόσφαιρες στα διάφορα δωμάτια μας.

Η ψυχολογία των χρωμάτων είναι εκείνη που θα μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε ένα υγιές και όμορφο σπίτι.

Το κίτρινο χρώμα

Δημιουργούμε την ψευδαίσθηση του χώρου με φωτεινά χρώματα. Αν θέλετε το σπίτι σας να φαίνεται μεγαλύτερο από ό, τι είναι πραγματικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φωτεινά και ζωηρά χρώματα, όπως το κίτρινο.

Το κίτρινο ακόμα είναι το χρώμα της αισιοδοξίας οπότε προτιμήστε το και στην είσοδο του σπιτιού σας. Όταν θα φεύγετε για δουλειά θα παίρνετε μία τελευταία ώθηση αισιοδοξίας.

Το κόκκινο χρώμα

Κόκκινο χρώμα στην κουζίνα, το κόκκινο έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει την όρεξη στους περισσότερους ανθρώπους – γιαυτό και πολλά εστιατόρια επιλέγουν αυτό το χρώμα.

Ζεστάνετε το σπίτι σας κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Με κόκκινο, πορτοκάλι και κίτρινο στην διακόσμηση , καταφέρνετε να κάνετε το σπίτι πιο φιλόξενο και ζεστό από το εξωτερικό περιβάλλον.

Το μπλέ χρώμα

Δροσιστείτε το καλοκαίρι με ψυχρότερα χρώματα. Το δροσερά χρώματα ειδικά το μπλε, μπορούν να κάνουν το σπίτι σας να φαίνεται φρέσκο, δροσερό και καθαρό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Στην κρεβατοκάμαρα και το μπάνιο σας, δροσερά χρώματα μπορούν να σχηματίσουν μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Σκεφτείτε αποχρώσεις του μπλε, πράσινο ή ακόμη και λεβάντα.

Το λευκό χρώμα

Ειδικά για το μπάνιο επιλέξτε και το λευκό όχι μόνο γιατί συμβολίζει τη γονιμότητα και την καθαριότητα, αλλά καθιστά επίσης ευκολότερο τον καθαρισμό.

Το πράσινο χρώμα

Επικεντρωθείτε στο γραφείο του σπιτιού σας με πράσινο χρώμα. Το πράσινο εμπνέει τη συγκέντρωση. Εκτός από ένα πράσινο φυτό, προσθέστε μια ακόμα πράσινη νότα με ένα πράσινο φως.

Ωστόσο, μην μετατρέψετε το γραφείο σας σε ζούγκλα γιατί τότε καμία συγκέντρωση… Μαζί με το πράσινο στο γραφείο σας προσθέστε και καφέ για να προσδώσετε μια φυσική εμφάνιση.

Το ροζ χρώμα

Χρησιμοποιήστε ροζ για ηρεμία σε ένα δωμάτιο που σας αρέσει να περνάτε την ώρα σας. Εάν είστε αρκετά τυχεροί να έχετε ένα ξεχωριστό χώρο στο σπίτι σας μόνο και μόνο για χαλάρωση, μπορεί να εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα του ροζ.

Όταν χρησιμοποιείτε την ψυχολογία των χρωμάτων στο σπίτι σας, να επιλέγετε πάντα χρώματα που σας θυμίζουν τη φύση. Τα χρώματα που εμφανίζονται στη φύση θα συνδυάζονται άψογα με το εσωτερικό του σπιτιού σας.

About the author

Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά που αγγίζουν το τέλειο.

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.