Υγιεινές πέννες στο φούρνο με λαχανικά

Ενώ ξέρουμε ότι στη διατροφή μας πρέπει να εντάξουμε τα λαχανικά, η πικρή αλήθεια είναι ότι δεν το τηρούμε και πολύ.

Άλλωστε ποιος προτιμάει να φάει αρακά αντί για ένα ζουμερό σουφλέ με τα λιωμένα τυριά του, τα αλλαντικά του και τις θερμίδες του.

Το μυστικό είναι να συνδυάσεις αυτά τα δύο. Δηλαδή να φτιάξεις το υπέροχο σουφλέ σου αλλά να περιλαμβάνει και υγιή λαχανικά.

Έτσι η σημερινή συνταγή μας είναι πένες στο φούρνο με τυρί αλλά και καβουρδισμένα κολοκυθάκια πιπεριές, κρεμμύδι και ότι άλλο λαχανικό τραβάει η όρεξή σας.

Συνταγή για πέννες στο φούρνο με λαχανικά:

Υλικά:

Για τα λαχανικά:

ελαιόλαδο
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
μερικά κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 φλιτζάνι σπαράγγια κομμένα σε μικρότερα κομμάτια
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
μερικές σκελίδες σκόρδου
1 κουταλιά της σούπας ξύδι βαλσάμικο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικός

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα υλικά που προτείνουμε και να χρησιμοποιούμε ότι λαχανικά τραβάει η όρεξή μας. Μελιτζάνες, ντομάτες ακόμα και μανιτάρια…

πέννες στο φούρνο με λαχανικά

Για τα ζυμαρικά:

1 πακέτο πένες
200 γραμμάρια ανθότυρο
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
150 φλιτζάνι τριμμένη κεφαλογραβιέρα
200 γραμμάρια μοτσαρέλα, ψιλοκομμένη
1 πακέτο σάλτσα ντομάτας

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

Σε ένα μεγάλο ταψί, ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά με το βαλσάμικο, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και τα βότανα.

Ψήνουμε μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν. Γύρω στα 20 λεπτά. Ανακατεύουμε που και που.

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις πέννες, τις αφήνουμε να βράσουν λίγο λιγότερο από το συνηθισμένο γιατί ούτως η άλλως θα μαγειρευτούν και στον φούρνο.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ανθότυρο, το μαϊντανό, τη κεφαλογραβιέρα, και τη μισή μοτσαρέλα.

Σε ένα ταψί, ρίχνουμε μέσα τα μισά λαχανικά, τις μισές πένες, τη μισή σάλτσα και το μισό μείγμα από τα τυριά. Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα.

Ψήνουμε για 25 λεπτά, έως ότου η μοτσαρέλα αποκτήσει το διάσημο χρυσό χρώμα της.

About the author

Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά που αγγίζουν το τέλειο.

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο