Υπέροχα κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα και πιτούλες

Έχετε περισσευούμενα κεφτεδάκια, λίγο δύσκολο θα μου πείτε μιας και τα κεφτεδάκια γίνονται ανάρπαστα τόσο από μικρούς όσο και μεγάλους. Αλλά ας υποθέσουμε ότι σας έχουν περισσέψει μερικά κεφτεδάκια, να μια ωραία ιδέα για το πώς μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε την επόμενη ημέρα.

Φτιάχνετε μια απλή κόκκινη σάλτσα της αρεσκείας σας. Η δική μας πρόταση: Τσιγαρίζετε λίγο κρεμμύδι, προτιμήστε αυτή τη φορά να μην το ψιλοκόψετε. Όταν το κρεμμύδι γίνει διάφανο, προσθέτουμε και το σκόρδο, το οποίο τσιγαρίζουμε και αυτό για 2 με 3 λεπτά. Σβήνουμε με λίγο άσπρο κρασί. Προσθέτουμε στη συνέχεια ψιλοκομμένη ντομάτα ή ντοματοχυμό, δεν ξεχνάμε και μία κουταλιά πελτέ. Ήρθε η ώρα για τα μπαχαρικά μας, αλάτι και πιπέρι, ρίγανη, (η ρίγανη κάλλιστα μπορεί να αντικατασταθεί με βασιλικό). Αφήνουμε τη σάλτσα μας να δέσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά.

Παίρνουμε μικρές στρογγυλές πιτούλες, σε μεγάλα σουπερμάρκετ τις βρίσκετε εύκολα. Πάνω στην πίτα μας τοποθετούμε ένα κεφτεδάκι, το περιχύνουμε με δυο κουταλιές της σάλτσας. Στην κορυφή προσθέτουμε και μία κουταλιά γιαούρτι. Πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα.

Το πιάτο μας είναι έτοιμο, χρησιμοποιήσαμε ένα χθεσινό φαγητό, για να κάνουμε και την οικονομία μας, πετύχαμε απολαυστικούς γευστικούς συνδυασμούς και δημιουργήσαμε ένα εντυπωσιακό και ιδιαίτερο πιάτο.

About the author

Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά που αγγίζουν το τέλειο.

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.