Υπέροχες γαρίδες με μπαχαρικά και άρωμα τεκίλας

Εύκολες γαρίδες καρυκευμένες με αρωματικά μπαχαρικά , εμπλουτισμένες με τεκίλα. Μια ιδιαίτερη γευστικά συνταγή που χρειάζεται μόλις 10 λεπτά.

Γενικότερα η τεκίλα ως ποτό δεν μου αρέσει πολύ, σκέτη, γιατί σε μαργαρίτα την πίνω άνετα. Είναι ένα ποτό όμως που μπορείς να το προσθέσεις στην μαγειρική σου, ιδιαίτερα στις γαρίδες, ενώ ο συνδυασμός με κόκκινο πιπέρι είναι φανταστικός.

Τις γαρίδες με τεκίλα, μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε σε σαλάτα, να τις συνοδεύσετε με ρύζι, να τις σερβίρετε ως γέμιση σε τορτίγιες ή απλά να τις φάτε σκέτες. Είναι πραγματικά υπέροχες.

Υλικά

Γαρίδες αποφλοιωμένες
1/4 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1/4 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ
Μισό ποτηράκι τεκίλα, ανάλογα πόσο μεθυσμένες θέλετε να τις κάνετε
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
Εκτέλεση

Ζεσταίνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε το λάδι και στη συνέχεια τις γαρίδες και μαγειρέψτε τες για περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κόκκινο πιπέρι και μαγειρεύουμε για άλλο ένα λεπτό περίπου.

[ctt title=”Μεθισμένες #γαρίδες με τεκίλα” tweet=”Μεθισμένες #γαρίδες με τεκίλα http://ctt.ec/yn6S4+ @Clipit_Gr” coverup=”yn6S4″]

Προσθέστε την τεκίλα και μαγειρέψτε 30-40 δευτερόλεπτα, μέχρι ελαφρώς να εξατμίστει, κατεβάζουμε από τη φωτιά, στη συνέχεια, ρίχνουμε το λάιμ να πάει παντού. Προσθέστε το κόλιανδρο, ανακατέψτε καλά και σερβίρετε.

Photo by skinnytaste

About the author

Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά που αγγίζουν το τέλειο.

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.