Ένα κομμάτι γεμάτο ιστορία, το τζιν μπουφάν

Αχ, αυτό τζιν μπουφάν …. Δεν υπάρχει πιο κλασσικό κομμάτι, το οποίο μπορεί να βρεθεί τόσο στη ντουλάπα της μαμάς, όσο και της κόρης.

Μια Σύντομη Ιστορία

jean boufan, τζιν μπουφάνΤο origan τζιν μπουφάν το οποίο σχεδιάσε ο Levi Strauss ήταν το Levi Strauss’ Triple Pleat Blouse πίσω στα τέλη του 1800. Λόγω του ανθεκτικού του υφάσματος έγινε ανάρπαστο από καουμπόηδες και ανθρακωρύχους

Όταν οι καουμπόηδες άρχισαν να αποτελούν παρελθόν εκεί γύρω στα 1920, η Αμερική κράτησε στη μόδα της το τζιν μπουφάν. Ως μια νοσταλγία για τις ημέρες του παρελθόντος. Μεγάλα αστέρια της οθόνης άλλωστε πήραν τη σκυτάλη και απογείωσαν το μπουφάν ακόμα περισσότερο.

Ποιος άλλωστε δεν σκέφτεται τον James Dean και δεν του έρχεται στο μυαλό το τζιν. Όποιος εκείνη την εποχή ήθελε να το παίξει «επαναστάστης» δεν έχει κάτι άλλο να κάνει παρά να φορέσει ένα τζιν μπουφάν.
Κάτι που συνεχίστε και στις επόμενες δεκαετίες με αποκορύφωμα τη δεκαετία του 80.

[ctt title=”Απλά, αγαπάμε το #jean_jacket” tweet=”Απλά, αγαπάμε το #jean_jacket http://ctt.ec/H9EVN+ @Clipit_gr” coverup=”H9EVN”]

Στην πιο πρόσφατη ιστορία μπορεί να φαίνεται ότι το μπουφάν αυτό έχει χάσει την επαναστατική του αίγλη δεν παύει όμως να είναι ένα ευέλικτο κομμάτι για κάθε ντουλάπα.

Εξαρτάται πλέον και σε με μεγάλο βαθμό από το προσωπικό μας στυλ.

Να δυο τρόποι για να φορέσετε ένα τζιν μπουφάν:

jean boufan, τζιν μπουφάν  jean boufan, τζιν μπουφάν

About the author

Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά που αγγίζουν το τέλειο.

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.