Καλοκαιρινή τάρτα ντομάτας

Καλοκαίρι χωρίς ντομάτα δεν λέει. Είναι η εποχή τους και βρίσκονται σε αφθονία. Συνοδεύουν κάθε πιάτο ως σαλάτα αλλά γίνονται και υπέροχο κυρίως πιάτο. Άλλωστε ποιος δεν χορταίνει με μια ντοματοσαλάτα, ένα ντάκο ή καγιανά η ακόμα και ψητές ντομάτες στο φούρνο.

Η σημερινή μας συνταγή, συνδυάζει όλα τα παραπάνω σε μια θαυμάσια καλοκαιρινή τάρτα. Ψημένες ντομάτες, ψημένο τυρί, αυγό, ένα τσίμπημα από σκόρδο και υπέροχα μπαχαρικά.

Συνταγή για καλοκαιρινή τάρτα με ντομάτεςτάρτα ντομάτας

Υλικά για ζύμη:
Μπορείτε να αγοράσετε έτοιμο φύλλο για τάρτα αλλιώς θα χρειαστείτε :
250 γραμμ. αλεύρι μαλακό
150 γραμμ. βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού  ζάχαρη
1 αυγό
1-2 κουταλιές κρύο γάλα ή κρύο νερό

Υλικά για γέμιση:
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
4 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο θυμάρι
περίπου 2 κεσεδάκια ντοματίνια
4 μεγάλα αυγά
1/2 φλιτζάνι γάλα
αλάτι και φρέσκο μαύρο πιπέρι
1 φλιτζάνι τυρί ρικότα
1/4 φλιτζάνι χοντροκομμένο φρέσκο μαϊντανό

Εκτέλεση:

Για τη ζύμη:
Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί και πλάστε με τα χέρια σας τη ζύμη. Τυλίξτε τη ζύμη σε πλαστική μεμβράνη και βάλτε την στο ψυγείο για 1 ώρα.

τάρτα ντομάταςΜετά από μια ώρα σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη και τοποθετούμε το φύλλο στην ταρτιέρα. Βάλτε μια σακούλα με φασόλια πάνω στο φύλλο και βάλτε το ταψάκι σας για 10 λεπτά στο φούρνο. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το φύλλο να ξεκουραστεί.

Για τη γέμιση:
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και το φρέσκο θυμάρι.

Εν τω μεταξύ έχουμε κόψει και τα ντοματίνια μας στα δύο.

Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με το γάλα, λίγο θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το τυρί με το μαϊντανό.

Πάνω στο φύλλο, στρώνουμε τα κρεμμύδια μαζί με το σκόρδο. Προσθέτουμε τις ντομάτες, στη συνέχεια το μείγμα αυγών και στο τέλος το τυρί.

Βάζουμε το φαγητό στο πιάτο.

Ψήνουμε μέχρι το μείγμα των αυγών να είναι σταθερό και καθόλου υγρό, περίπου για 40 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

About the author

Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά που αγγίζουν το τέλειο.

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο