Καραμελωμένο κοτόπουλο, μια συνταγή που θα λατρέψεις

Αυτός είναι ο τέλειος τρόπος να φτιάξετε ένα υπέροχο φαγητό, νόστιμο, ανέξοδο και γρήγορο στην προετοιμασία του. Όσοι θα το δοκιμάσουν θα το αγαπήσουν και θα σας “αναγκάσουν” να το μαγειρεύετε ξανά και ξανά. Καραμελωμένο κοτόπουλο λοιπόν, μία συνταγή που θα την κρατήσετε για πολλά χρόνια στο ρεπερτόριο σας.

Συνταγή για καραμελωμένο κοτόπουλο:

Χρειαζόμαστε :

1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι αποξηραμένο
2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
Κοτόπουλο σε κομμάτια
1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι ή τσίλι
4 μεγάλα κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
10 ντοματίνια
4 μεγάλες πατάτες

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180οC. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο σκεύος, εκτός από τα ντοματάκια, το κρεμμύδι και τις πατάτες, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πασαλειφθούν όλα τα μέρη του κοτόπουλου.

Στη συνέχεια τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα ντοματάκια. Το αφήνουμε να ψηθεί καλά γύρω στα 30 λεπτά. Τα ντοματάκια θα “σκάσουν” και το κρεμμύδι θα γίνει τραγανό.

Εντωμεταξύ αναλαμβάνουμε τις πατάτες. Βράζουμε τις πατάτες για 10 λεπτά από το σημείο βρασμού, σε μία κατσαρόλα. Στη συνέχεια τις καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και τις βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν για 20 λεπτά.

Για να σερβίρετε, βάλτε τις πατάτες σε πιάτα, έτσι όπως είναι με το αλουμινόχαρτο, απλά κάντε μια σχισμή στη μέση για να ανοίξουν στα δύο, προσθέστε το κοτόπουλο, τις ψητές ντομάτες, τα κρεμμύδια και τη σάλτσα.

About the author

Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά που αγγίζουν το τέλειο.

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.