Καρυδόπιτα με επικάλυψη σοκολάτας

Η καρυδόπιτα πάντα μου θυμίζει γιορτές. Ίσως είναι τα καρύδια εκείνα που της δίνουν μια αίσθηση αρχοντιάς για αυτό τη φτιάχνουμε πάντα σε ευχάριστες στιγμές.

Σιροπιαστό γλυκό με υπέροχη γεύση από καρύδια, μια μπουκιά αρκεί για να σε ταξιδέψει σε κόσμους μελωμένους.Η καρυδόπιτα είναι ένα γλυκό που θα σε βγάλει πάντα ασπροπρόσωπη όποτε και αν την φτιάξεις.

Και επειδή μας αρέσει να «πειράζουμε» τις παραδοσιακές συνταγές, σήμερα σερβίρουμε καρυδόπιτα με επικάλυψη σοκολάτας. Καταπληκτικός συνδυασμός που απογειώνει το γλυκό μας ακόμα παραπάνω και αμέ το κάνει ακόμα πιο αρχοντικό.

Συνταγή για καρυδόπιτα με επικάλυψη σοκολάτας

Υλικά
4 αβγά,
1 κούπα ζάχαρη,
1 κούπα αλεύρι,
1/2 κούπα καλαμποκέλαιο,
1 κούπα καρυδιά,
1 και μισό κουταλάκια μπέκιν,
μισό κουταλάκι σόδα διαλυμένη σε 2 κουταλιές χλιαρό γάλα,
λίγο γαρύφαλλο,
λίγη κανέλα,
κακάο(προαιρετικά)
ξύσμα λεμονιού

Για το σιρόπι
1  κούπα νερό,
1 ζάχαρη

Για την επικάλυψη
200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
1 φλιτζάνι του καφέ γάλα

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ φτιάχνουμε με τα ασπράδια μαρέγκα. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη και τους κρόκους. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα με τη σόδα, ανακατεύουμε. Στο τέλος ρίχνουμε τη μαρέγκα, ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις για να ενωθούν τα υλικά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε στους 170οC για μια ώρα το πολύ. Μέχρι να ψηθεί η καρυδόπιτα ετοιμάζουμε το σιρόπι μας.

Ζεσταίνουμε το νερό σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Μόλις βγάλουμε τη καρυδόπιτα από το φούρνο, έτσι ζεστή όπως είναι, την περιχύνουμε με το σιρόπι και αφήνουμε το γλυκό στην ησυχία του για να το απορροφάσαι.

Ήρθε η ώρα της σοκολάτας.

Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη κουβερτούρα και στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα. Όταν γίνει μια παχύρευστη σοκολατένια σάλτσα, την απλώνουμε στην καρυδόπιτα.

About the author

Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά που αγγίζουν το τέλειο.

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: