Κόλπα που κάνουν τη δίαιτα σου πιο αποτελεσματική

Οι περισσότερες γυναίκες βρίσκονται μόνιμα σε μια δίαιτα. Όλες όμως προσπαθούν και προσέχουν τη διατροφή τους.

Σε όποια κατηγορία και να ανήκεις, σίγουρα θα σε ενδιέφερε να γνωρίζεις τρικ που κάνουν τη δίαιτά σου πιο εύκολη και το κυριότερο…. πιο αποτελεσματική.

Πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωνε απλά κολπάκια που θα εντάξεις στις διατροφικές συνήθειες και θα σε φτάσουν στο στόχο σου μια ώρα νωρίτερα.

1. Απόφυγε τα λίπη από τα φαγητά, με παγάκια. Είτε την ώρα που μαγειρεύεις στην κατσαρόλα, είτε στο πιάτο σου αν το φαγητό σου φαίνεται πολύ λιπαρό, βούτηξε μερικά παγάκια. Τα λίπη ως διά μαγείας θα επιπλεύσουν και θα μπορέσεις να τα αποβάλλεις εύκολα με ένα κουτάλι.

2. Μάσα, μάσα, μάσα. Έρευνες έχουν δείξει ότι όταν οι άνθρωποι μασούν πιο αργά, η αίσθηση της γεύσης και του κορεσμού ικανοποιείται πιο γρήγορα και περισσότερα, άρα… τρώνε λιγότερο.

3. Φάε μέσα σε μικρό κόκκινο πιάτο. Μήπως επειδή το κόκκινο χρώμα παραπέμπει σε κίνδυνο; Σύμφωνα με μια ιταλική έρευνα, άνθρωποι που έτρωγαν από κόκκινο πιάτο ικανοποιούνταν με μικρότερες ποσότητες.

4. Σε μια αγγλική έρευνα τεσσάρων μηνών διαπιστώθηκε το εξής. Γυναίκες που τις 2 μέρες της εβδομάδας έκαναν αυστηρή δίαιτα (γύρω στις 800 θερμίδες), ενώ τις υπόλοιπες μέρες απλώς πρόσεχαν (χωρίς να κάνουν διατροφικές υπερβολές), έχασαν πιο γρήγορα κιλά από αυτές που διατηρούσαν καθημερινά ένα διαιτολόγιο των 1500 θερμίδων!

5. Σιγουρέψου ότι τουλάχιστον το 1/4 του πιάτου σου περιέχει λαχανικά.

6. Αγάπησε το ξύδι. Με λίγη περισσότερη ποσότητα στο φαγητό σου και τη σαλάτα σου, μειώνονται τα επίπεδα γλυκόζης στον οργανισμό και ικανοποιείται περισσότερο το αίσθημα της γεύσης.

7. Τρώγε περισσότερα αυγά. Άνθρωποι που έτρωγαν αυγά στο πρωινό τους, έχασαν πιο γρήγορα κιλά από αυτούς που δεν έτρωγαν αλλά κατανάλωναν ακριβώς την ίδια ποσότητα θερμίδων.

8. Προτίμησε το ανθρακούχο νερό. Θα σε κάνει να νιώσεις πιο φουσκωμένη και θα ξεγελάσεις την πείνα σου.

About the author

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.