Κοτόπουλο κάρυ με γάλα καρύδας

Όταν παραγγέλνουμε κινέζικο, το κοτόπουλο κάρυ με γάλα καρύδας είναι η πρώτη και μοναδική μου επιλογή. Μου αρέσει πάρα πολύ αυτό το πιάτο, είναι ίσως αυτή η υπέροχη γλυκιά γεύση της καρύδας συνδυασμένη με αγαπημένα αρωματικά μπαχαρικά όπως το κάρυ και το κύμινο.

Ε! Όταν αγαπάς ένα πιάτο καλό είναι να ξέρεις να το φτιάχνεις και μόνος σου.

Συνταγή για κοτόπουλο κάρυ με γάλα καρύδας

Θα χρειαστούμε

1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1-1 / 2 κουταλάκι του γλυκού garam masala *
2 κουταλάκι του γλυκού κάρυ σε σκόνη
1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 μεγάλη ντομάτα, ψιλοκομμένη
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι γάλα καρύδας
2/3 φλιτζάνι νερό
6 μπούτια κοτόπουλο
Αλάτι

*Το garam masala είναι ένα ινδικό μείγμα μπαχαρικών. Μπορείτε να το βρείτε στο εμπόριο ή να τις φτιάξετε μόνες σας.
Χρειάζεστε :
3 τεμ. κανέλα στίκ
1 κ.σ. κάρδαμο ολόκληρο
1/2 κ.σ. σπόρους κύμινου
1/2 κ.σ. σπόρους μάυρου πιπεριού
1/2 κ.σ. καρφιά γαρύφαλλου
1/2 κ.σ. σπόρους κόλιανδρου
Καβουρδίζουμε τους σπόρους για να βγάλουν το άρωμα τους, και στη συνέχεια χτυπάμε όλα τα υλικά στο γουδί.

ΟΔΗΓΙΕΣ:

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε 1 λεπτό. Προσθέστε το κύμινο, το garam masala και το κάρυ και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και αλατίζουμε ελαφρά.


Προσθέτουμε τις ντομάτες, το κόλιανδρο, το γάλα καρύδας και το νερό.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και σκεπάζουμε το τηγάνι, σιγοβράζουμε σε μέτρια-χαμηλή μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί καλά, περίπου 30 λεπτά.
Συνοδεύεται υπέροχα με ρύζι μπασμάτικο.

About the author

Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά που αγγίζουν το τέλειο.

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο