Υπέροχη κρέμα χεριών από μέλι

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, τα χέρια μου σκάνε. Μια το κρύο, μια τα πολλά πλυσίματα, δεν θέλει και πολύ η επιδερμίδα ξεραίνεται και γεμίζω μικρές πληγές. Η λύση πάντα είναι μια κρέμα ενυδάτωσης χεριών.

Παρόλο που μου συμβαίνει αυτό κάθε χρόνο, πάντα ξεχνώ να προμηθευτώ μια καλή κρέμα χεριών έτσι φέτος αποφάσισα να φτιάξω μια μόνη μου. Τελικά ανακάλυψα αυτή την υπέροχη κρέμα με βάση το μέλι. Είναι υπέροχη, μυρίζει καταπληκτικά και φυσικά είναι το τέλειο αντίδοτο για τα ταλαιπωρημένα χέρια μου.

Και ένα επιπλέον tip, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε ως κρέμα για την επιδερμίδα, μαλακτικό μαλλιών ή σε οτιδήποτε άλλο χρειάζεται ενυδάτωση λόγω του χειμώνα.

Άλλωστε το μέλι κάνει θαύματα: 

Το μέλι προσφέρει φυσική αντιβακτηριακή και αντιμικροβιακή δράσει, έτσι ώστε να μπορεί να σας βοηθήσει σε μια φλεγμονή ακόμα και να βοηθήσει στην πρόληψη μελλοντικών μολύνσεων.

Το μέλι επίσης συμβάλλει στη ρύθμιση του pH του δέρματος,

Είναι από τα καλύτερα φυσικά ενυδατικά και βοηθά πολύ στην αύξηση της υγρασίας του δέρματος

Συνταγή για την κρέμα χεριών από μέλι:

Υλικά : 

¼ φλιτζάνι λάδι καρύδας
¼ φλιτζάνι λάδι αμυγδάλου
¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
5 κουταλιές της σούπας κερί μέλισσας
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο καριτέ
1½ κουταλιές της σούπας ακατέργαστο μέλι
Αιθέρια έλαια
υάλινο βάζο ή πολλά μικρά κουτιά με καπάκι

Εκτέλεση: 

Βάλτε όλα τα υλικά εκτός από το μέλι στο φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία για 30 δευτερόλεπτα με δύο λεπτά μέχρι να λιώσει το κερί.

Χτυπάμε στο μείγμα το μέλι με το αιθέριο έλαιο και το ρίχνουμε στο βάζο.

Γεμίστε τα βαζάκια σας.

κρέμα χεριών Μικρό – Tips

Αφήστε το βάλσαμο να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το δοκιμάσετε.

Μπορείτε να ρυθμίσετε την υφή και την πυκνότητα του βάλσαμου προσθέτοντας είτε περισσότερο κερί είτε περισσότερο λάδι

Προτιμήστε αιθέρια έλαια λεβάντας ή ευκαλύπτου Αποφύγετε αιθέρια έλαια κανέλας γιατί, ενώ μυρίζει καταπληκτικά, μπορεί να ερεθίσει το δέρμα.

About the author

Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά που αγγίζουν το τέλειο.

Related

Leave a Reply