Λεμονάδα σε αποχρώσεις του ροζ

Μετά τη συνταγή σπιτική delicious λεμονάδα που έγινε ανάρπαστη, είμαστε έτοιμοι και ανυπόμονα χαρούμενοι να σας παρουσιάσουμε την καλοκαιρινή εκδοχή της!!! Οι φράουλες είναι το αγαπημένο μας φρούτο. Είναι στην εποχή τους και σύντομα θα δούμε πολλές συνταγές λαχταριστές και άκρως καλοκαιρινές. Αυτή τη φορά θα μάθουμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε με τη βοήθεια τους μια υπέροχη ροζ λεμονάδα, ένα ρόφημα δύο αγαπημένων και φρουτένιων γεύσεων που θα απολαύσουμε στη βεράντα μας και που θα μας χαρίσει απίστευτη δροσιά….

Συνταγή για ροζ λεμονάδα

3 κούπες φρέσκιες φράουλες

3 κούπες χυμό λεμονιού

3 κούπες νερό

1 1/2 κούπα ζάχαρη

πάγο, ποτήρια και γυάλινη κανάτα….

Πλένουμε, καθαρίζουμε τις φράουλες από το κοτσάνι και τις βράζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το νερό. Σιγά σιγά το μείγμα μας πήζει,συμπυκνώνεται και οι φράουλες αποκτούν ένα λευκό χρώμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και περνάμε το χυμό από ένα σουρωτήρι ώστε να βγει εντελώς ομοιογενής και καθαρός. Είναι έτοιμη η λεμονάδα μας! Την αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο και τη σερβίρουμε μόνο αν είναι πολύ παγωμένη…. (Η αναλογία -μιας και ο χυμός μας είναι συμπυκνωμένος- είναι 2 δάχτυλα χυμoύ για 5 δάχτυλα νερό. Διατηρείται στο ψυγείο για 2 μέρες.)

Προτιμήστε ένα ψηλό ποτήρι με τριμμένο πάγο και ζάχαρη επάνω στο στόμιο του… Προσθέστε 2 φύλλα βασιλικού για έξτρα γεύση και άρωμα!

[ctt title=”Έχεις δοκιμάσει ροζ #λεμονάδα ” tweet=”Έχεις δοκιμάσει ροζ #λεμονάδα http://ctt.ec/SPITv+ @Clipit_gr” coverup=”SPITv”]

Εναλλακτικές προτάσεις: Πολτοποιήστε τις φράουλες και ενώστε τις με το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη αλλά προσθέστε ανθρακούχο νερό και παγώστε το χυμό στο ψυγείο! Η λεμονάδα σας θα είναι ανθρακούχα… Αν θέλετε να το τσούξετε και λιγάκι, φτιάξτε ένα υπέροχο coctail προσθέτοντας λίγη βότκα…

About the author

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.