Λεπτή κρατσανιστή πίτσα

Ποιος δεν λατρεύει την πίτσα; Αυτή είναι μία τέλεια πίτσα που θα τη λατρέψουν όλοι, μικροί και μεγάλοι. Εύκολη στη παρασκευή της και γευστικότατη.

Το μυστικό της ότι το ζυμάρι είναι πολύ λεπτό και κρατσανιστό. Από εκεί και πέρα τη γεμίζουμε με ό,τι θέλουμε.

Εμείς προτιμήσαμε κάτι απλό: σάλτσα ντομάτας με μοτσαρέλα και φυσικά τα απαραίτητα μυρωδικά, βασιλικό και σκόρδο.

Συνταγή για κρατσανιστή πίτσα:

Υλικά για ζύμη

1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά
1/2 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 1/2 φλυτζάνια για κάθε χρήση αλεύρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Υλικά για γέμιση

τριμμένη ντομάτα ή σάλτσα ντομάτας
φρέσκια μοτσαρέλα
σκελίδες σκόρδο
φρέσκα φύλλα βασιλικού
Εκτέλεση

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο σε δυνατή φωτιά. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το νερό, τη μαγιά και το μέλι. Αφήστε το μείγμα για 10 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσει. Στη συνέχεια προσθέστε το αλεύρι και το αλάτι. Ζυμώστε καλά με τα χέρια σας. Αν η ζύμη κολλάει προσθέστε λίγο περισσότερο αλεύρι, έως ότου ξεκολλάει από τα χέρια και η υφή της είναι μεταξένια. Όταν είναι έτοιμη την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.

Ανοίγουμε τη ζύμη όσο πιο λεπτή μπορούμε και τοποθετήστε τη σε αλευρωμένη πλάκα. Επειδή οι περισσότεροι δεν έχουμε πλάκα στο σπίτι μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ταψί, απλά θα πρέπει να προσέξουμε να μην μας κολλήσει η ζύμη, γι αυτό λαδώνουμε και αλευρώνουμε το ταψί πολύ καλά.

Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, το τυρί, τις σκελίδες σκόρδου και τα φύλλα βασιλικού.
Φυσικά μπορείτε να προσθέσετε ότι θέλετε, όμως μην βάλετε πολλά υλικά γιατί αυτή είναι μια πολύ λεπτή ζύμη και δεν θα μπορέσει να συγκρατήσει πολλά υλικά.

Μεταφέρουμε τη πλάκα στο φούρνο και ψήνουμε για 10 με 15 λεπτά, σε ταψί θα χρειαστούμε λίγη περισσότερη ώρα.

About the author

Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά που αγγίζουν το τέλειο.

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο