Light τηγανίτες με βρώμη

Ε ναι λοιπόν….. Οτιδήποτε έχει να κάνει με light συνταγές, εύκολες και γρήγορες, η αλήθεια είναι ότι με συναρπάζει… Η αδυναμία μου στις νόστιμες αλλά ελαφριές γεύσεις με κάνει πρώτα να δοκιμάζω, κι έπειτα -αν είμαι ικανοποιημένη με τη δοκιμή- να συστήνω τέτοιου είδους συνταγές. Αυτό συμβαίνει και με αυτή που έχω να σας συστήσω αυτή τη φορά. Οι πιο light τηγανίτες….!!!

Το πιο σημαντικό αυτής της συνταγής για μένα προσωπικά είναι το γεγονός ότι αξιοποιείται ένα μοναδικό σε θρεπτικά συστατικά υλικό. Η βρώμη.

Έχουμε ήδη παραθέσει στο clipit ιδέες για να μάθουμε να την μαγειρεύουμε νόστιμα και να την εντάξουμε στο καθημερινό μας διαιτολόγιο. Αυτή τη φορά λοιπόν φτιάχνουμε με αυτήν τηγανίτες που είναι ό,τι πρέπει για όσους κάνουν δίαιτα ή θέλουν να συνδυάσουν τη νοστιμιά με το ελαφρύ γεύμα.

Συνταγή για Light τηγανίτες με βρώμη:

Χρειαζόμαστε λοιπόν:

2 κουταλιές της σούπας βρώμη

1 κουταλιά της σούπας ζαχαρίνη ή φρουκτόζη (ακόμα και  μαύρη ζάχαρη)

2 ασπράδια αυγού

κανέλα όση τραβάει η όρεξή σας

σησαμέλαιο ή καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Χτυπάμε τα ασπράδια από τα αυγά να γίνουν μια μαρέγκα. Δε χρειάζεται να είναι ιδιαίτερα σφιχτή. Μέσα στη μαρέγκα προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε. Όταν ζεσταθεί το λάδι τηγανίζουμε το μείγμα και από τις 2 μεριές, το πολύ για δύο λεπτά στην κάθε μια. Βάλτε την στο πιάτο σας και περιχύστε την με κανέλα, μέλι, ίσως και λίγο καρύδι….

Η ποσότητα των υλικών ενδείκνυται για μια ατομική τηγανίτα. Αν σκοπεύετε να μαγειρέψτε για περισσότερους οπαδούς των light γεύσεων μεγαλώστε και την ποσότητα των υλικών ανάλογα.

Εννοείται πως βγάζοντας την τηγανίτα από το τηγάνι την αφήνουμε για λίγο σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, ώστε να “πιει” το παραπάνω λάδι. Αν και η αλήθεια είναι πως μένουν για ελάχιστη ώρα στο τηγάνι και δε προλαβαίνουν να τραβήξουν πολύ.

Καλή όρεξη, χωρίς τύψεις αυτή τη φορά!

About the author

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.