Καλοκαίρι, βεράντα, κοκτέιλ, μαργαρίτα. Καλή παρέα και απόλαυση… πόσο μας αρέσουν τα καλοκαιρινά ποτά και πόσο ανυπομονούμε να φτιάξουμε τα πρώτα μας κοκτέιλ!
Η μαργαρίτα είναι το αγαπημένο κοκτέιλ πολλών, απίθανη γεύση από φράουλα ή λεμόνι, απίστευτα frozen και δροσιστικό.
Έχουμε δει και δοκιμάσει διάφορες παραλλαγές όπως μαργαρίτα ροδάκινο ή μαργαρίτα καρπούζι, αντί για τις συνηθισμένες γεύσεις (φράουλα και λεμόνι).
Σήμερα ας φτιάξουμε κάτι ακόμα πιο ασυνήθιστο… μαργαρίτα καρύδα, μμμμ…
Συνταγή για μαργαρίτα με καρύδα:
Χρειαζόμαστε
50 ml τεκίλα
30 ml Cointreau
100 ml χυμό λεμονιού
30 ml απλό σιρόπι
100 ml γάλα καρύδας
Νιφάδες καρύδας
Και πολύ πολύ πάγο
Εκτέλεση
Ριξτε όλα τα υλικά εκτός από τις νιφάδες καρύδας σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε τα μέχρι να θρυμματιστεί ο πάγος και να αποκτήσει το κοκτέιλ υφή frozen.
Για το σερβίρισμα ρίξτε τις νιφάδες καρύδας σε ένα τηγάνι και αφήστε τες σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αποκτήσουν ένα καφέ χρώμα.
[ctt title=”Για τις υπέροχες καλοκαιρινές βραδιές στην βεράντα #μαργαρίτα με καρύδα ” tweet=”Για τις υπέροχες καλοκαιρινές βραδιές στην βεράντα #μαργαρίτα με καρύδα. http://ctt.ec/7474n+ @Clipit_gr #drinks #frozen” coverup=”7474n”]
Περάστε το χείλος των ποτηριών σας με μέλι και αναποδογυρίστε το μέσα στις νιφάδες καρύδας για να φτιάξετε το δαχτυλίδι.
Μην ξεχάσετε να γαρνίρετε και με μία φέτα λεμονιού.