Μελωμένιες και σκορδένιες γαρίδες

Οι γλυκόξινες γεύσεις κυρίως συνδυάζονται με κρέας και με κοτόπουλο. Τι γίνεται όμως με τα θαλασσινά? Και εκεί μπορούμε να μεταφέρουμε γλυκόξινες γεύσεις ιδίως στις αγαπημένες γαρίδες. Το μυστικό σε αυτό το πιάτο είναι ότι η ευκολία του στην παρασκευή του, άλλωστε οι γαρίδες δεν θέλουν πολύ χρόνο για να μαγειρευτούν και η δυνατότητα να το συνδυάσουμε με άπειρα πράγματα.
…. Κους κους
Μακαρόνια
Ρύζι
Σκέτες
Σε σουβλάκι …

Συνταγή για μελωμένες και σκορδένιες γαρίδες:

Θα χρειαστούμε:

1 κιλό γαρίδες, ξεφλουδισμένες
1/3 φλιτζάνι μέλι
1/3 φλιτζάνι σος *
¼ κουταλάκι του γλυκού λιωμένο σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι
Λεμόνι
Φέτες από λεμόνι

*Για τη σος θα χρειαστούμε
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξίδι από λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας χυμό φρέσκου λεμονιού
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό,
1/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα θρυμματισμένα κόκκινο πιπέρι
Λίγη ρίγανη ρίγανη

Εκτέλεση:

Η σος που φτιάχνουμε είναι η γνωστή ιταλική σάλτσα, μπορείτε να φτιάξετε μια ποσότητα και να την αποθηκεύεσετε σε ένα βαζάκι. Απλά συνδυάστε όλα τα συστατικά σε ένα μικρό μπολ και χτυπήστε ελαφρά το μείγμα.
Στεγνώστε καλά τις γαρίδες. Περάστε κάθε μεριά με αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε τη σος, το μέλι και το σκόρδο. Χτυπήστε ελαφρά μαζί και κρατήστε μια ποσότητα στην άκρη.
Μέσα στο μπολ ρίξτε τις γαρίδες. Βεβαιωθείτε ότι καλύπτονται από μαρινάδα. Σκεπάστε καλά με μια μεμβράνη και βάλτε το μπολ στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.

γαρίδεςΜετά τα 30 λεπτά

Στο γκριλ

Μπορείτε να περάσετε τις γαρίδες σε σουβλάκια ή απλά να τις τοποθετήσετε πάνω στη σχάρα. Ψήνεται στο γκριλ για 2 λεπτά περίπου από κάθε μεριά.
Αλείφουμε συνεχώς με την μαρινάδα.
Αφαιρούμε από το φούρνο ρίχνουμε λίγο φρέσκο λεμόνι και γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού.

Στο τηγάνι

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι, αφού κάψει αρκετά προσθέτουμε τις γαρίδες αφού τις έχουμε σταγγίσει από την μαρινάδα, προσπαθήστε να μην καλύπτουν η μια την άλλη.
Μόλις οι γαρίδες γίνουν διάφανες δηλαδή είναι έτοιμες ρίχνουμε μέσα τη μαρινάδα που έχουμε κρατήσει και ανακατεύουμε απαλά. Καλύπτουμε το τηγάνι με καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί εκτός φωτιάς για περίπου 2 μ 3 λεπτά.

Καλή όρεξη!

About the author

Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά που αγγίζουν το τέλειο.

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο