Μεταμόρφωσε τις συνταγές σου με μικρά μυστικά

Σε όσους αρέσει πραγματικά η μαγειρική την βλέπουν ως τέχνη. Είναι άλλωστε πολύ δημιουργικό να φτιάχνεις κάτι από το μηδέν με λίγα υλικά και αυτό που φτιάχνεις να αρέσει κιόλας. Υπάρχουν φυσικά πολλές συνταγές που τις τηρούμε κατά γράμμα και δεν αλλάζουμε τίποτα, όπως η κρεατόπιτα της γιαγιάς. Σκέψου να αλλάξεις κάτι από αυτή την τόσο παλιά συνταγή, σίγουρα την πίτα δεν θα την πετύχεις.

Βέβαια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μερικά τρικς που θα δώσουν μια νέα πνοή στην παλιά συνταγή μας, την οποία και δεν θα αλλοιώσουν.

Αντί κρεμμύδια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πράσα.
Άλλωστε προέρχονται από την ίδια οικογένεια μόνο που τα πράσα είναι πιο εκλεπτυσμένα. Το πράσο μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε όπως ακριβώς και το κρεμμύδι, μόνο που η γεύση του είναι πιο ήπια και πιο… εκφραστική όταν συνδυάζεται με το σκόρδο και σέλινο. Χρησιμοποιήστε το και κάτι μαγικό θα γίνει στο πιάτο σας.

Αντί για κρέμα γάλακτος μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γιαούρτι.
Το γιαούρτι χαμηλών λιπαρών είναι υποκατάστατο της κρέμας γάλακτος σε όλες τις συνταγές με, φυσικά, σημαντικό πλεονέκτημα ότι είναι πιο υγιεινό. Χρησιμοποιήστε το και να είστε σίγουροι ότι κανείς δεν θα καταλάβει τη διαφορά

Αντί ντομάτες κονσέρβας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ψητές ντομάτες.
Πέρα του ότι από μόνες τους οι ψητές ντομάτες αποτελούν εξαιρετικό μεζέ μπορούν να αντικαταστήσουν τους ντοματοχυμούς. Κόψτε τις ντομάτες και τοποθετήστε σε σε ένα πιάτο με την κομμένη μεριά προς τα κάτω για περίπου μισή ώρα. Στη συνέχεια μεταφέρτε τις σε ταψί και ψήστε τις στο γκριλ για 5 λεπτά. Η ψηλή θερμοκρασία που έχει ο φούρνος καραμελώνει γρήγορα τα φυσικά γλυκαντικά της ντομάτας, τις κάνει λίγο καμένες και απίστευτα ζουμερές.

[ctt title=”Κάνε αυτές τις μικρές και απλές αλλαγές και τα πιάτα σου θα απογειωθούν” tweet=”Κάνε αυτές τις μικρές και απλές αλλαγές και τα πιάτα σου θα απογειωθούν http://ctt.ec/9Ef7d+” coverup=”9Ef7d”]

Αντί για βούτυρο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λάδι καρύδας.
Έχουμε μιλήσει ξανά για τις ευεργετικές ιδιότητες του λαδιού καρύδας. Το λάδι καρύδας είναι πολύ πιο γευστικό με λιγότερα λιπαρά, προτιμήστε να το χρησιμοποιήσετε όταν μαγειρεύετε ψάρι ή λαχανικά.

Αντί μέλι, σιρόπι σφενδάμου.
Το σιρόπι σφενδάμου ή αλλιώς maple syrup, προέρχεται από καναδικά δέντρα σφενδάμου.
Έχει μοναδική γεύση, απαλή, μεταξένια, με διακριτική γεύση καραμέλας εύκολα μπορεί να αντικαταστήσει το μέλι και να δώσει μία νέα αίσθηση στις συνταγές μας.

About the author

Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά που αγγίζουν το τέλειο.

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.