Μόνο αυτά χρειάζεσαι για γυμναστική στο σπίτι

Για όσους γυμναζόμαστε και στο σπίτι ξέρουμε πολύ καλά ότι τις περισσότερες ασκήσεις μπορούμε να τις ολοκληρώσουμε και χωρίς καθόλου εξοπλισμό. Βέβαια υπάρχουν 2 με 3 όργανα που αξίζει να τα έχουμε στο σπίτι ώστε να συμβάλουν στην μεγιστοποίηση των ασκήσεων.

Για μένα που γυμνάζομαι και στο σπίτι το πιο σημαντικό από όλα είναι αυτά τα όργανα να είναι εύκολα στη χρήση τους και στην αποθήκευση τους. Έτσι ώστε να μην χάνω χρόνο ούτε να τα κουβαλήσω, ούτε να χρησιμοποιήσω.

3 είναι τα βασικά όργανα που έχω καταλήξει ότι είναι σημαντικά:

Αλτήρες – βαράκια

Τους αλτήρες μπορούμε να τους χρησιμοποιήσουμε σε σχεδόν κάθε άσκηση που κάνουμε. Ακόμα και στους κοιλιακούς μπορούμε να τους ακουμπήσουμε στη κοιλιά για extra δυσκολία. Θεωρώ ότι οι αλτήρες είναι μια πολύ καλή επένδυση για γυμναστική στο σπίτι και φυσικά βοηθούν και στην προπόνηση αντοχής.

Καλό είναι να αγοράσετε 2 με 3 σετ διαφορών βαρών ώστε να μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε μια ποικιλία ασκήσεων. Αυτό που θέλουμε να αποφύγουμε είναι να αγοράσουμε εύκολα βάρη που θα τα συνηθίσουμε γρήγορα και μετά θα αναγκαστούμε να πάμε σε υψηλότερα. Αλλά και το αντίστροφο, να αγοράσουμε μεγάλο βάρος, να μην μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε, να κάνουμε λάθος στις ασκήσεις, να έχουμε τραυματισμούς και να σταματήσουμε τη γυμναστική.

Step

Αυτό είναι ίσως ο πιο ακριβός εξοπλισμούς από τους τρεις. Ως εναλλακτική είναι οι σκάλες η μια καρέκλα αλλά ένα σωστό step θα βοηθήσει περισσότερο στις ασκήσεις. Μιας και είναι περισσότερο ευέλικτο, ενώ μπορείτε να ρυθμίζετε και το ύψος τους ανάλογα με τις αντοχές σας και την πρόοδο σας.

Σχοινάκι

Δεν έχεις χρόνο για τρέξιμο στο γήπεδο, δεν έχεις διάδρομο στο σπίτι, δεν έχεις ελλειπτικό; Δεν πειράζει, επένδυσε σε ένα σχοινάκι. Δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται. Την πρώτη φορά που δοκίμασα να κάνω σχοινάκι δεν πρέπει να άντεξα πάνω από 5 λεπτά. Η καρδιά θα δουλεύει σαν τρελή και ο ιδρώτας θα τρέχει ποτάμι.

About the author

Μερικά πράγματα είναι τόσο απλά που αγγίζουν το τέλειο.

Related

Κέρασέ μας ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.